best Buy 1

Best Buy’dan Çinli Üretici Huawei’ye Darbe!

Geçtiğimiz aylarda ABD’nin telekomünikasyon firmaları olan AT&T ve Verizon, Huawei cihazların satışını, ABD ve Çin hükümetlerinin arasındaki gerginlikler sebebiyle iptal ettiklerini açıklamışlardı. Şimdi de dünyanın en büyük elektronik satıcılarından biri olan Best Buy, artık Huawei’ye ait  ürünleri satmayacağını açıkladı. Bu kararın alınmasında ABD yönetiminin olduğu söyleniyor.

Alınan karar Huawei’nin akıllı telefonları için olsa da, söylentilere göre Huawei’nin tüm ürünlerini kapsayacak. İki ülke arasında yaşanan sıkıntıların bir göstergesi olarak bu kararın ABD hükümeti tarafından alındığına dair görüşlerde bulunuyor.

Huawei için çok ciddi bir kayıp anlamına gelen bu gelişmenin ardındaki iddialardan biride, Huawei‘nin akıllı telefonlar üzerinden ABD‘de istihbarat toplama çalışmaları olduğu iddiaları bulunuyor.

Best Buy bu konuda yaptığı açıklamada ise satıcılarla yaptıkları belirli sözleşmeler hakkında yorum yapmadıklarını ve bu kararın çeşitli nedenlere dayandığını açıkça olmasa da belirtti. Bu gelişmeler ışığında Huawei’i zor günlerin beklediğini söylemek mümkün.