antonio martinez pano 1

Ben Gelecekten Geliyorum. Dünyanın Gelecek 5-10 Yıl İçinde Neye Benzeyeceğini Gördüm!

Facebook’un eski üretim müdürü olan Antonio Garcia Martinez, Bir süre Silikon Vadisi’nde çalıştıktan sonra ‘dünyanın sonunu’ beklemeye başladığını açıklayarak; herşeyi terk edip yalnızlığı seçmesi merak uyandırdı.

Antonio Garcia Martinez’e bunun nedeni sorulunca “Çok kısa bir süre içinde dünyanın neye benzeyeceğini gördüm ve bu bana yetti.” açıklamasında bulunan Martinez Orcas Adası’nda mülkünü satın aldığı arazi alarak; bütün gününü burada geçirmeye başladı. BBC’nin ‘Silikon Vadisi’nin sırları’ belgeseli ekibine yaptığı açıklamanın devamında ise “Gelecek 30 yıl içerisinde dünya nüfusunun yarısı işsiz olacak. İşler çirkinleşebilir. Medeniyet tamamen çökebilir. O yüzden ben de buradayım” çümleleri ile devam eden Martinez; son günlerde de adını sıkça duyduğumuz ve hatta iki teknoloji devi olan Elon Musk ve Mark Zuckerberg in de üzerinde tartıştığı Yapay Zeka..

Yapay Zeka’nın kısa süre içinde robot teknolojilerini de geliştirip insanların işsiz kalmalarına neden olacağını ve bu neden ile kısa bir süre içerisinde küresel ekonomik dengeleri alt üst edeceğini ifade etti. Martinez açıklamasında “İnanın ben gelecekten geliyorum. Daha yeni San Francisco adlı zaman makinesinden çıktım. Dünyanın gelecek 5-10 yıl içinde neye benzeyeceğini gördüm. Şu an size inanılmaz gibi gelen şeyler çok yakında gerçek olacak” dedi.

Martinez, Orcas Adası’ndaki arsasında temiz su, tarımsal ürün ve hatta mühimmat gibi ihtiyaçları stoklayarak gelecek için hazırlıklı olmaya adamış gözüküyor.