Lootbox

Belçika, Lootbox bulunduran oyunların AB’de yasaklanmasını talep ediyor!

Belçika, oyunlardaki Lootbox sisteminin nasıl işlediğine bakılmaksızın kumar olarak sayılması gerektiğine karar verdi ve bu kararı tüm AB ülkelerinde uygulanması için girişimlerde bulunacak.

Lootbox sistemine sahip olan oyunların AB ülkeleriyle başı dertte. Oyunlara “heyecan kattığı” gerekçesiyle son zamanlarda oldukça popüler olan Lootbox sistemi, şimdi de Belçika’dan geçer not almayı başaramadı. Kutu sistemi geçtiğimiz günlerde Hollanda’da kumar olarak tanımlanmış, ancak bu sistemin kumar sayılabilmesi için oyunlardaki eşyaların başka bir karaktere satılabiliyor olması gerektiğine karar verilmişti. Farklı bir araştırma yürüten Belçika ise tüm kutu sistemini kumar olarak tanımladı.

Belçika’nın bu kararı son derece önemli, çünkü bu karar kutu sistemine sahip olan oyunların ülkede farklı bir yola başvurması gerektiğini gösteriyor. Ayrıca AB üyesi olan Belçika, bu kararın diğer ülkelerde de geçerli olmasını sağlayabilir. Yetkililer, geçtiğimiz aylarda konuyla ilgili diğer ülkelerin temsilcileriyle görüşeceklerini dile getirmişti.

Lootbox

Lootbox sistemi yasaklanabilir mi?

Kutu açma sisteminin tüm AB’de kumar olarak kabul görmesiyle yasaklanacağına şüphe yok. Bu durumda CS:GO, Overwatch gibi oyunların en azından AB bölgesi için farklı bir sisteme geçiş yapması gerekir. Henüz bu sistemin alternatifi bulunmuyor.