Battlefield V

Battlefield V resmi olarak tanıtıldı! İşte oyunun tüm detayları

Battlefield 1’de keşfedilen bir ipucuyla resmiyet kazanan Battlefield V, Electronic Arts’ın Twitch ve YouTube üzerinden canlı olarak yayımlanan EA Play etkinliğinde tanıtıldı. Çoklu oyuncu modu ve ekip çalışması üzerinde yoğunlaşacak oyundan ilk tanıtım videosu paylaşıldı.


Birinci Dünya Savaşı’na dönüş yapmasıyla oyunculardan büyük övgüler toplayan Battlefield serisi, tarihin en büyük savaşı olan İkinci Dünya Savaşı‘nın konu alındığı Battlefield V ile dönüş yapıyor. Battlefield 1’de oyuncular tarafından keşfedilen ipuçlarıyla bir hafta kadar önce kesinlik kazanan oyun, Bugün Electronic Arts‘ın Twitch ve YouTube üzerinden canlı yayımladığı EA Play etkinliğinde resmi olarak tanıtıldı. Dice geliştiricileri, yeni oyunun içeriği hakkında detaylı bilgiler paylaştı.

https://youtu.be/fb1MR85XFOc

Yeni oyunda ekip çalışması ve çoklu oyuncu modu öne çıkıyor. Tanıtım videosundan da görülebileceği üzere ana karakterimizin her daim arkasını kollayan bir ekibi var ve tüm oyunu bu ekiple birlikte geçireceğiz. Elbette oyun içerisindeki ekibimiz çoklu oyuncu modunda var olmayacak, ancak geliştiriciler bu modda da bir ekibe dahil olmanın mantıklı olacağına inanıyor. Paylaşılan bilgilere çoklu oyuncu modunda her oyuncu bir ekibe dahil edilecek ve ekibiyle birlikte hareket etmesi dahilinde oyunları kazanması çok daha kolay olacak. Ayrıca, oyuncuları ekip liderliği yapmaya teşvik etmek için liderlere özel ödüller de olacak. Ekipte kalmak ve ekip ile hareket etmek oyunun yapısından ötürü her zaman daha sağlıklı olacak ve hatta bu durum oyunun mottosunda da açıkça belirtilmiş: “Ekibinde kal, ekibinle oyna.”

Battlefield V iki yeni oyun modu ile geliyor

Yeni oyun, yeni oyun modları demek. Oyunda “Grand Operations” ve  “Tides of War” isimli iki yeni mod göreceğiz. Grand Operations, gerçekte yaşanmış olaylardan ilham alınarak kurgulanmış senaryoların oynandığı çoklu oyuncu moduna verilen isim. Örneğin, İkinci Dünya Savaşı’nda büyük bir rol oynayan Rotterdam’da Alman uçaklarından bombalar yağarken oyuncular birbirlerine karşı savaşacak.

Battlefield V

Tides of War ise oyuncuların kendi ekiplerini kurarak çoklu oyuncu modunda hikayeye devam etmesini sağlayacak, oldukça iyi düşünülmüş bir mod. Birçok özelleştirme seçeneğiyle kendisini dilediği gibi ifade eden oyunculardan oluşmuş ekipler, çoklu oyuncu modundaki hikayeye devam ettikçe elde edilmesi zor ödüller kazanacak. Yani bu modun başka oyuncularla oynamayı teşvik ettiği söylenebilir.

Battlefight V ile Premium Pass’a elveda

Oyuncuları heyecanlandıran bir diğer ayrıntı da oyun içerisindeki tüm eşyaların, özelleştirme eklentilerinin ve aklınıza gelebilecek diğer her şeyin oyun içerisindeki para birimiyle elde edilebiliyor olması. LootBox ve VIP üyeliği gibi saçmalıkların yaygınlaştığı bu zamanlarda böylesine mükemmel bir sistemin hak ettiği ilgiyi elde edeceğine ve oyunun yükselmesine yardımcı olacağına hiç şüphe yok.

Oyunun PC platformu için 19 Ekim tarihinde, Xbox ve PlayStation için ise 16 Ekim tarihinde satışa sunulacağı açıklandı. Sadece birkaç hafta sonra düzenlenecek E3 etkinliğinde yeni oyun ile ilgili daha çok bilgi paylaşılacaktır.