Pinterest SEO 1

Başarı için Hazırlayacak Pinterest SEO İpuçları

Pinterest yavaşça meraklı pazarlamacılar için karlı bir sosyal medya kanalı haline geldi. Aylık 150 milyondan fazla kullanıcılı ilgi çekici bir temele sahip ve Google, Facebook ve Amazon’a ferahlatıcı bir alternatif sunuyor.

Pinterest’te de bazı önemli farklılıklar var. Arama sonuçlarının nasıl sıralandığını ve neyin “harika içerik” oluşturduğunu anlamadan, Pinterest SEO’sunda başarılı olmak için mücadele edersiniz. Bunu göz önünde bulundurarak, Pinterest profilinizi SEO başarısı için ayarlamak üzere ipuçları aşağıdadır.

Web Sitenizi Hazırlayın

Diğer birçok sosyal medya platformunda olduğu gibi, daha fazla hedeflenen Pinterest kampanyaları yayınlamak için web sitenizden veri alabilirsiniz. İşlem yapmak için kişileri web sitenize de gönderebilirsiniz, bu nedenle bu iki varlığı birbirine bağlamak çok önemlidir.

Bu birkaç basit ama temel adım gerektirir. Pinterest SEO çabalarınızı doğru bir şekilde rapor etmek istiyorsanız, bunların hepsini gerçekleştirin.

Pinterest SEO

Pinterest Etiketini Ekleyin

Pinterest etiketi, organik veya ücretli bir kampanya oluşturmanın temel bir parçasıdır. Temel olarak Pinterest’in Facebook pikseline denk olan bu küçük JavaScript parçası, web sitenizde dönüşüm etkinlikleri ayarlamanıza, izleyicilerinizi segmentlere ayırmanıza ve profilinizin performansını güvenilir bir şekilde rapor etmenize olanak sağlar. Tam bir kılavuz burada bulunabilir ve Pinterest veya ajans ekibiniz bunu uygulamanıza yardımcı olabilir.

Kaydet Düğmesini Ekleyin

Bu, yalnızca kısa bir HTML kodu gerektirir ve kampanyalarınızın Pinterest dışındaki alanlarına erişebilmenizi sağlar. Kurulduktan sonra, kullanıcılar sitenizdeki veya uygulamanızdaki görüntüleri panolarına kaydedebilirler. İki seçenek vardır: Düğme otomatik olarak veya kullanıcılar görüntünün sol üst kısmının üzerine geldiğinde görünebilir.

Sitenizi Doğrulayın

Birkaç kolay adım web sitenizi doğrular ve bu da profil resminizi tüm iğnelerinize ekler. Yine, bu sadece birkaç satır HTML kodunun eklenmesini gerektirir.

İşletmeniz İçin Uygun Hedefler Belirleyin

Pinterest’te teslim süreleri, Google’da ve hatta Facebook’ta olduğundan daha uzun olabilir. Bununla birlikte, bir Pinterest çalışmasından alınan aşağıdaki resim, bu sosyal ağın bir öncü oluşturma aracı olarak ne kadar değerli olabileceğini gösteriyor.

Bu nedenle, farklı türde bir kullanıcı etkileşimi gerektirmesine rağmen, Pinterest satın alma yolculuğundaki bir boşluğu da dolduruyor.

Bu planlamanın en önemli unsuru, Pinterest’in işiniz için ne anlama geldiğini anlamak ve uygun hedefler belirlemektir. Bunu tarihsel verilerinize bakmaktan anlayacaksınız, bu yüzden bunu yapabileceğiniz bir plan formüle etmek için kullanın. Buradan, hangi yönlerin en uygun şekilde organik arama çalışmaları ile kapsandığına karar verebilirsiniz.