Apple iPhone X

Baş Ağrınızın ve Göz Yorgunluğunuzun Sebebi iPhone X Olabilir!

Apple’ın kendi standartlarının dışına çıkarak üretmiş olduğu iPhone X ile ilgili her geçen gün yeni bir iddia ortaya atılıyor.  Son iddialara göre iPhone X, bazı kullanıcılarda aşırı derece de baş ağrısı ve göz yorulmasına neden olduğu iddia ediliyor.

Darbeli Genişlik Modülasyonu’nun (PWM) neden olduğu iddia edilen sorunda, Cihazın fazla kullanılması durumunda göz yatağının arka kısmında ağrı oluşmasına  neden olduğu belirtiliyor.

Reddit’te bulunan bir paylaşımda, iPhone 8 ile iPhone X arasındaki farkı gösterip PWM‘in kapatılmasına izin verilmesini sağlamak için Erişilebilirlik ayarlarına bir seçenek eklemesi talep edildi. Apple’dan PWM seviyesinin ayarlanmasını sağlamak için bir güncelleme yayınlayıp, sağlık sorunu yaşayan kullanıcıların daha az etkilenmesini sağlanması konusunda bir bilgilendirme ise yapılmadı.

PWM Göz ile Algılanabilir mi?

PWM (Darbeli Genişlik Modülasyonu) teknolojisinin üretmiş olduğu titreşim normal şartlarda göz ile algılanabilecek bir kapasitede değildir. Ancak göz hassasiyeti olan bireylerde bu durumun yaşanması muhtemel olarak görülüyor. Aynı zamanda bu problemin MacBook’larda da yaşandığı iddiaları sonrasında Apple’ın nasıl hareket edeceği merak ediliyor.