Seyahat App Gorsel

Bahar İle Birlikte Ruhunuzu Daha da Özgürleştirecek Uygulamalar

PiriHavalar yavaş yavaş ısınırken hepimiz daha çok gezmeye, doğayla bütünleşmeye girdiğimiz bir dönemdeyiz. Biraz daha doğa içinde olmak, keşfedilmedik yerleri keşfetmek hep ilk hayal edilenler arasında. Düşüncesi bile güzel hayallerden :)Gelişen teknoloji her noktada olduğu gibi bu noktada bizlere en büyük kılavuz. Onlara bağlı kalmayalım hatta biraz uzak duralım telefondan, laptopdan ama öncesinde birkaç faydalı teknolojik uygulamayı kendimize hatırlatarak, güzel anları çoğaltmanın hazırlığı içerisinde olalım..

Nasıl mı ? İşte sizin için seçtiğimiz bazı uygulamalar :

  • Citymaps2go : Sokak hayatını seviyorsanız ve sokak ruhuna karışarak her bir köşedeki en lezzetli mekanları, galerileri yada butik dükkanları internet bağlantınız olmadan da kesintisiz keşfetmek niyetindeyseniz Citymaps2go’yu seveceksiniz. Yapmanız gereken tek şey, internete erişiminizin olduğu bir anda bulunduğunuz şehrin haritasını uygulama içerisinde indirmek. Sonrasında internet erişiminiz olmasa dahi uygulamanın sizi istediğiniz yere götürmeye yardımcı olacağını göreceksniz.
  • Bir yerlere gitmek yolu bulmak tabii ki önemli ama oralarda ne yenir ne içilir sorusunun cevabı Zomato ve Yelp gibi uygulamalarda. Boğazına düşkün yemekseverlerin yorumlarını ve tavsiyelerini bu uygulamalar üzerinden deneyimleyebilirsiniz. Berlin ziyeretimizde Yelp uygulamasının kullanıcılar tarafından daha çok kullanıldığını görmüştük, ülkemizde Zomato ve Swarm/Foursquare gibi uygulamalar daha çok kullanılsa da, gideceğiniz lokasyona göre uygulama seçiminde farklı tercihler gösterebileceginizi bilmenizi isteriz. Bu arada swarm ve foursquare uygulamaları yeme/içme konusunda tavsiye alabileceğiniz uygulamalar olsa da bilhassa daha çok Swarm gittiğiniz yerleri pinleme, burada ben de vardım deme amacıyla kullanılan, sosyal bir lokasyon bazlı anı defterini hatırlatıyor bizlere, yorum sizlerin 🙂

Paris

  • Ziyaret ettiğimiz yerlerde sembolleşen şehir figürlerine her yerde rastlamaktayız. Roma’da Aşk Çeşmesi, Madrid’de Parque Del Retiro, New York’ta Empire State Building, canımız İstanbul’da ise Sultanahmet, Galata Kulesi, Haydarpaşa Otogarı gibi daha sayamadığımız birçok başyapıt görülmeye değer, anı ölümsüzleştirmek istediğimiz yerler.. Ancak buralarda bulunmak, güzel kareler içinde yer almak kadar aslında ne kadar değerli yapıtları gördüğümüzü anlamanın da seyahat severler tarafından daha da önemli olduğu bir dönemdeyiz. İşte bu soruna en güzel çözümlerden biri Türkiye’nin en centilmen beylerinden ve bizce en iyi seyahat rehberi olan Saffet Emre Tonguç’un Piri uygulaması.. Uygulamada görmek olduğunuz başyapıtla ilgili geçmişine dair bilgileri en güzel anlatım ile bulmanız mümkün. Rehberiniz bu kadar donanımlı biri ise, onun ağzından tarihe tanıklık etmekte bir o kadar güzel olacak bu uygulama ile.. Yakın dönemde Türkçe ve İngilizce dışındaki belli başlı dillerin de uygulamaya katılacağını, zaman içinde şehir sayısının da artacağını söyleyebiliriz. Bu uygulama hayat kurtarır, Kültür aşılar 🙂
  • Yolumuzu bulduk, yemeğimizi yedik, şehirde görülmesi gereken en güzel yerleri gördük, biraz dinlenme vakti sanırım.. İyi bir otel’de en uygun fiyatlarla kalayım, dünyanın dört bir yanından insanın yorumlarına göre de tercihimi oluşturayım derseniz, Booking.com’a buyrun efendim. İnsanların referans olması güzel ama ben iraz daha lokal takılmak, mümkünse arkadaş canlılığımla dost da edinmek istiyorum derseniz Airbnb bu eğiliminize cevap veren güzel bir uygulama olacaktır. Tripadvisor’da da bu kategorilerin hepsiyle ilgili yönlendirmeler ve tavsiyeler bulabilirsiniz, bunu da alternatiflerinize eklemeden geçmeyelim..

Hadi artık tatil planlarınızı yoğunlaştırın !!!

Teknolojinin sizi kullanmasına değil, özgürleştirmesine müsaade ederek..

İyi seyahatler bayanlar & baylar 🙂

Yılmaz Nuri ALTUNTUĞ