meteor

Atmosfere giren meteor gökyüzünde patlayarak depreme neden oldu! [Video]

ABD’nin Michigan eyaletinde son derece ilginç bir olay yaşandı. Akşam saatlerinde atmosfere giriş yaparak gökyüzünün aydınlanmasına neden olan bir meteor, ani bir şekilde havada patladı ve bölgede küçük çaplı bir depremin olmasına neden oldu. Video haberimizde.

Gezegenimizin nasıl sona ereceğiyle ilgili birçok komplo teorisi ve tahmin mevcut, ancak bunlardan en yaygın olanı dış uzayda bulunan ve her an Dünya’yı tehdit eden meteorlar (veya asteroidler). Sıklıkla atmosferimie giriş yapmalarına rağmen boyutlarının küçük olması nedeniyle ciddi bir hasara neden olmayan, yalnızca kayan bir yıldız gibi görünen bu gök cisimleri, bazı durumlarda yeryüzüne oldukça yaklaşabilecek kadar büyük olabiliyor. ABD’nin Michigan eyaletinde de böyle bir durum yaşandı.

Yaklaşık birkaç saat önce eyaletin batısında bulunan New Haven’da bir meteor görüldü. Gökyüzünü aniden aydınlatan meteor, birçok güvenlik kamerası ve araç kamerası tarafından kayda alındı. Yeryüzüne ulaşamadan sürtünmeden dolayı gökyüzünde patlayan meteor, paylaşılan verilere göre 2.0 büyüklüğünde depreme neden oldu.

https://youtu.be/MvFcY9rTPx8

Küçük bir meteor bile depreme neden olabiliyor

Olay sonucunda can veya mal kaybının yaşanmadığı paylaşıldı, ancak meteorun özellikleri dış uzayda bulunan gök cisimlerinin bizler için ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Bu meteor Güneş Sistemi’nde bulunanlara kıyasla son derece küçüktü. Fakat boyutları yeryüzüne yaklaşması ve havada patlamasına rağmen depreme neden olması için yeterliydi. Bundan ötürü meteorların, şehirlerimiz başta olmak üzere modern yaşamın ve uygarlığımızın tüm temelleri için tehlike arz ettiği söylenebilir.