obezite

Aşırı TV ve İnternet Kullanımı Çocukları Obez Yapıyor!

Bilim Adamları açıkladı, televizyon, telefon ve tabletler çocuklardaki obezite oranını arttırıyor.

Avrupalı bilim adamları elektronik cihazları aşırı kullanan çocukların sağlıksız beslendiğini ve hareketsiz kaldıkları için obezite oranlarının bir hayli arttığını belirtti. Acta Paediatrica’nın yayımladığı araştırmaya göre geçtiğimiz 25 yıl içinde gençlerin ve çocukların obezite oranlarının bir hayli arttığını açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütü’nden yapılan açıklamada ise Avrupa kıtasında yaşayan her 5 çocuk ve gençten bir tanesi obez veya aşırı kilolu olduğu belirtildi. Avrupa’daki evlerin %97’sinde televizyon, %90’inde mobil telefon, %72’sinde PC ve %68’lik kesiminde ise internet erişiminin bulunduğu açıklandı. Çocukların ve gençlerin elektronik cihazların başında geçirdiği sürenin son yıllarda bir hayli artması sebebiyle dengesiz beslenme alışkanlığı, yetersiz uyku ve aşırı hareketsizlik sebebiyle aşırı kilo aldığı açıklandı.

Teknoloji Çocukları Obez Yapıyor!

Son yıllarda artan teknoloji kullanımı sebebiyle artık sokaklarda oyun oynayan çocuk görmek neredeyse imkansız hale geldi. Nitekim artık çocuklar ve gençler artık tüm boş saatlerini evlerinde ya televizyon ya da internet başında harcıyor. Hal böyle olunca çocuklar ve gençler aşırı hareketsizlik, kötü beslenme ve uykusuzluk gibi sorunlar sebebiyle aşırı kilo almaya başlıyorlar.

Bu konuda ailelere büyük görevler düştüğünü belirten uzmanlar önlem alınmaz ise ilerleyen süreçte gençlerde ve çocuklardaki obezite oranının artacağından şüphe ediliyor.