Artık Sosyal Medya Fenomenleri de Vergi Ödeyecek!

Sosyal medya fenomenleri, milyonlarca takipçilerine sundukları reklam ve sponsorluklar karşılığında elde etmiş oldukları gelirleri karşılığında artık vergi ödeyecekler.

Bakanlık tarafından yapılan inceleme sonucunda, fenomenlerin gelir elde etmek amacı ile yapmış oldukları çalışmalar karşılığında aldıkları gelirlerin vergiye tabi tutulması kararı alındı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın yaptığı açıklamada “İster gerçek isterse sanal ortamda ticaret yapın, bugünkü kanunlarımıza göre vergi vermek zorundasınız. Bir kişi internette ister kendi sayfasına reklam alsın isterse video çekerek tweet’ler atıp oradan gelir elde etsin, bunlar eğer devamlılık arz ediyorsa ortada bir kazanç var demektir ve verginin ödenmesi gerekir. Vergi kanunlarımızda hiçbir boşluk yok, bunun adına ‘internet fenomeni’ deyin, ne derseniz deyin, ‘Bir şeyler yapıyorum da arada para kazanıyorum’ diyorsa her para kazanan nereden kazanırsa kazansın vergisini ödeyecek” dedi.

Fenomenler

Bu kapsamda maliye bakanlığınca internetteki ticari faaliyetlerin izlenmesi için Risk Analiz Merkezi adında bir birim kuran Ağbal, “Kim olursa olsun, kazanç doğuran faaliyetleri bu ortamda yürütenlerin hepsi ya kendiliğinden gelip vergi dairesine başvurup mükellef olacak ya da onları biz tespit edeceğiz ve resen kendilerini vergi mükellefi yaparak vergiyi tarh edeceğiz yani onlardan kazandıkları bu paranın vergisi isteyeceğiz” dedi.