Artik Skypein mobil uygulamasiyla PayPali kullanabilirsiniz

Artık Skype’ın mobil uygulamasıyla PayPal’ı kullanabilirsiniz

PayPal ortaklıkları gelmeye devam ediyor. Hala büyüyen ödemeler dev bugün dünya çapında 22 ülkede kullanıcıların Skype mobil uygulamanın güncellenmiş bir sürümü aracılığıyla diğer Skype kullanıcılarına para gönderme sağlanacak Skype ile yeni bir anlaşma yaptığını açıkladı. Bu, PayPal’ın potansiyel erişimini önemli miktarda genişletiyor – Skype uygulaması, bugüne kadar milyar defa indirildi ve Skype ana şirketi Microsoft’a göre geçen yıl itibarıyla yaklaşık 300 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip.

Bu özelliği kullanmak için Skype mobil uygulamasının en yeni sürümünü kullanmanız gerekir. Ardından, bir arkadaşınız veya bir aile üyenizle sohbet ederken üstteki çubuktan “Bul” u seçip “Gönder Para” eklentisini seçeceksiniz. Göndereceğiniz tutarı yazmanız, ödemeyi onaylamanız ve işlemi tamamlamak için gönder tuşuna basmanız yeterlidir.

Açıkça belirtmek gerekirse, bu özellik, bir işletmeden mal veya hizmet için yapılan ödemeler değil, arkadaşlarınız ve aileniz arasında para göndermek için tasarlanmıştır. PayPal’ın diğer platformlardaki peer-to-peer ödemeleri gibi oranlar da aynıdır. Yani, ABD’de PayPal bakiyenizi veya bankamatik kartınızı kullandığınızda gönderim ücretsizdir Bunun yerine kredi kartı kullanmayı seçerseniz ücret, işlem miktarının yüzde 3,4’üne artı 0,30 dolar olur.

Skype, uygulamasında PayPal tarafından desteklenen peer-to-peer ödemeleri ilk kez sunmaz, ancak daha önce böyle bir entegrasyonun ne zaman yapıldığını hatırlarsanız biraz kendinize güvenebilirsiniz!

EBay hala Skype’ı ( Microsoft tarafından 2011’de satın alınmadan önce ) ve PayPal’ı (2015’in spinoff’undan önce) işlettiğinde, aslında 2007’de geri döndü . İlkbaharda, Skype masaüstünde, eBay’in çeşitli hizmetleri entegre etme planının bir parçası olarak kullanıcılarının PayPal yoluyla birbirlerine para göndermesini sağlayan bir özellik sundular .

Ancak, Skype, PayPal ile mobil cihazlarda para gönderme özelliğini ilk kez etkinleştirdiğini söylüyor.

PayPal, Apple Pay ve hatta ABD bankalarının kendi Venmo benzeri hizmeti Zelle gibi tehditlere karşı konumunu güçlendirmek için çalıştığı için son aylarda açıkladığı bir dizi ortaklığın en sonuncusu . Ve bunu Apple’ın yanı sıra Visa ve MasterCard gibi eski rakiplerle ortak çalışarak yapıyor .

The company has also recently announced integrations with Samsung Pay, Android Pay, and Baidu; and extended its partnership agreements with Citi and Chase. And on the technology side of things, PayPal has introduced instant bank transfers, Siri integration, support for payments in iMessage, Slack, and Microsoft’s Outlook.com.

PayPal says the ability to send money will begin to roll out today to Skype users on iOS and Android, in the U.S. and elsewhere.

Desteklenen pazarların tam listesi şunları içerir: ABD, İngiltere, Avusturya, Belçika, Kanada, Kıbrıs, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, İrlanda, İtalya, Letonya, Lüksemburg, Malta, Hollanda,
Portekiz, San Marino, Slovakya , Slovenya ve İspanya.