geyiğin

Artık rahat bırakın: Fotoğraf meraklıları, bir geyiğin boğulmasına sebep oldu

Fotoğraf çekme sevdası bir hayvanın canına daha mal oldu. Meraklı kalabalık, bir geyiğin korkarak suda boğulmasına neden oldu.


ABD’nin Champlain Gölü’nde üzücü bir olay yaşandı. Doğal yaşamı koruma görevlileri, bölgeyi ziyaret eden kişilerin fotoğraf çekme uğruna bir geyiği korkuttuğunu ve zavallı hayvanın boğulmasına neden olduğunu duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre gölü kullanarak New York’tan South Hero’ya kadar yüzen hayvanlar, uzun ve yorucu yolculuğun ardından bölgeye gelen kişiler tarafından korkutuldu. Koca bir gölü yüzerek geçmiş olmasına rağmen korkudan yeniden suya atlayan geyiklerden birisi, geldiği yere geri dönmeye çalışırken yorgunluktan boğuldu. Yetkililer, durumdan haberdar olduklarını ancak bölgeye varana dek geyiğin dayanamadığını dile getirdi.

geyiğin

Olaya ve sorumlulara hayvanseverler büyük tepki gösterdi. Fotoğraf çekmek uğruna hayvanların yaşamını hiçe sayan ve doğal ortamında onlara zarar veren kişiler, bugüne dek benzer şekillerde birçok hayvanın yaşamını yitirmesinden sorumlu. Geçtiğimiz sene kıyaya vuran bir bebek yunus, selfie meraklısı kalabalığın elinde dolaştırıldığı sırada yaşamını yitirmişti.

Kaynak