Mobil Kaza Tutanagi

Artık Kaza Anında Kağıt Form Kullanmaya Son! Akıllı Tutanak Dönemi Resmen Başladı

Türkiye Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’ tarafından geliştirilen uygulama sayesinde kağıt form doldurularak tutulan keza tespit tutanakları tarihe karışıyor. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelgeye göre artık kaza tespit tutanakları akıllı telefonlardan da doldurulabiliyor.

Mobil kaza tutanağı uygulaması sayesinden kağıt form ile tutulan tutanakların yerine akıllı telefonlar üzerinden hızlıca kaza tutanağı tutulabiliyor. Böylelikle hızlı ve kolay kaza tutanak girişinin sağlanması, kaza sonrası trafik yoğunluğunun azalması, uygulamadaki yönlendirmeler ile tutanak girişindeki hata oranının azaltılması, kaza sonrası işlemlerin sonuçlanma süresinin azalması, kare kod uygulaması ile poliçe bilgilerine hızlı erişimin sağlanması, kağıt form taşınmasına gerek kalmaması, kazaya neden olan yerlerin hızlı ve kesin tespitinin yapılması, kaza anında bilgilerin sigorta şirketlerine iletilmesinin amaçlandığı belirtiliyor.

Uygulamanın devreye alınması sayesinde kazalar sonucunda oluşan trafik yoğunluğunun azaltılması hedefleniyor.

Mobil Kaza Tutanağı“‘nın doldurulması esnasında araç plakası, T.C. kimlik bilgilerinin girilmesi ile birçok bilgi otomatik olarak otomatik olarak dolduruluyor. Sonrasında ise diğer tüm işlemler elektronik ortamdan takip edilebiliyor.

Kaza anında kolaylık sağlayan “Mobil Kaza Tutanağı” uygulamasını akıllı telefonunuzun işletim sistemine ait uygulama store’larından indirebilirsiniz.