Gmail

Artık Gmail’de Gereksiz Bildirimler Gösterilmeyecek!

Günlük yaşantımızda hemen hemen hepimizin çok sıklıkla kullandığı e-posta’mıza gelen gereksiz e-postalar canımızı sıkabiliyor. Bu noktada Gmail’de yapay zeka sayesinde gereksiz bildirimler gösterilmeyecek!


Yakın zamanda güncellenen Gmail, aldığı bir güncelleme ile birlikte kullanıcıların canını sıkabilecek gereksiz bildirimlerin gösterilmesini yapay zeka sayesinde engelleyecek.

Yapay zeka sayesinde Gmail, gereksiz e-postaları algılayıp, kullanıcılarını rahat ettirmeyi hedefliyor.

Sistem Şu Şekilde Çalışıyor

Yapay zeka sizi takip edip, e-postalarınızın kategorisine karar veriyor. Tabi burada bir yanılma payının olduğunu hatırlatmak gerekir. Sizin için önemli olan bir e-posta’nın gereksiz olarak işaretlenmesi ile karşılaşabilirsiniz. Zaman ile sizin için önemli olan e-postaları öğrenecek olan sistem, belli bir süre sonra sizin için önemli olanları ayrıştırmayı başaracak.

Yakın zamanda Android için kullanıma sunulması beklenen bu özelliği şu an için iOS işletim sistemine sahip olan cihazlarda kullanabileceğiniz bu özelliği aktif etmek için Ayarlar – Bildirimler – Sadece Yüksek Öncelikli Bildirimler adımlarını takip etmeniz yeterli olacaktır.