arefe yılan sokması

Aref Ghafouri: Ayaklarımı Hareket Ettiremiyorum!

Antalya’da özel bir gösteri düzenleyen illüzyonist Aref Ghafouri‘yi gösteride kullandığı kobra cinsi yılanının ısırmasının ardından sağlık durumu oldukça kritik olan ünlü illüzyonist tedavi altına alınmak için Mısır’a götürüldü.


Mısır’a götürülmeden önce tedavi gördüğü Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki epikriz raporuna göre, Ghafouri’nin klinik çıkış raporunda ise şunlar belirtilmiş.

Aref yılan sokması

“Kobra türü yılan sokması nedeniyle dış merkezden tarafımıza yönlendirilen hasta, hastanın sağ ön kol bileğe yakın bölgede ısırığı mevcut, hasta yoğun bakım uzmanı Dr. Özlem Çakın tarafından kabul edildi. Hastanın mevcut ısırığı evre 2 olarak değerlendirilmiş olup, sağ ön kolda ve dirseği geçmemektedir. Hastanın nörolojik muayenesinde olağandır. Duyu motor defisit bulunmamaktadır. Kraniyal muayene olağandır. Patolojik refleks yoktur. Hastanın kan tablosunda geliş değerinde hematotoksisiteye bağlı olası pantitopeni tablosu yoktur. Hastanın ön kolu atele alıp lezyon bölgesi işaretlenmiş olup, kompartman ve ödem açısından lezyonun ilerleme takibi yapılmaktadır.”

aref yılan sokması

Aref Ghafouri’ye Kahire’de 24 tüp yılan serumu verilecek.

Aref Ghafouri, DHA’ya konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

DHA muhabirine WhatsApp’tan sesli mesaj gönderen Aref, şunları söyledi:

“Şu ana kadar 8 tüp panzehir yaptılar ve ilk test yapıldı. Ayaklarımı hareket ettiremiyorum. Kısmi felç olabilir, diyorlar. Yürümekte sıkıntı çekebileceğimi söylüyorlar. Zamanla düzelebilir, diyorlar. 

Gelmeseydin çok kötü olabilirdin, diyorlar. Bu ilaçtan Arabistan ve Fransa’da yokmuş, sadece Mısır’da varmış. Allah’tan buraya gelmişim yoksa 24 saati geçirince sinir krizleri ve kalp krizi riski olabileceğini söylediler.”