Arduino Sunflower Shield

Arduino için özel dokunmatik ekran: Sunflower Shield

3,5 inç boyutundaki Sunflower Shield, Arduino için basit komutların verilebildiği bir dokunmatik ekran görevi görüyor.


Paul Bartek öncülüğündeki ekip tarafından geliştirilen Sunflower Shield, Arduino’ya özel olarak geliştirilmiş, son derece kullanışlı bir dokunmatik ekran. 3,5 inç boyutunda TFT LCD ekrana sahip olan Sunflower Shield, Bridgetek FT813’ten güç alıyor ve uygulama depolamalarında kullanılması adına Micro SD kart girişine sahip. Beyaz LED aydınlatmaya (660 cd/m2) ve 24-bit renk derinliğine sahip Sunflower, 60 fps yenilenme hızında da çalışabiliyor.

https://youtu.be/IIFT730PjxI

Sunflower’ı farklı kılan özelliklerinden birisi de müşterilere ulaştırılmadan önce test edilmesi ve kullanıma hazır hale getirilmesi. Yani dokunmatik ekranı kutusundan çıkarmanızın hemen ardından bağlantılarını yapmanız ve kullanmaya başlamanız mümkün.

Dokunmatik ekranın uyumlu olduğu cihazlar arasında Arduino Uno’nun yanı sıra Ner0, Leonardo ve Mega 2560’da bulunuyor. Sunflower, bu cihazların tümünde basit işlevleri yerine getirebilen ve veri görüntülenmesine olanak sunan, küçük bir bilgisayar gibi çalışıyor.

Kickstarter’da 2500 dolar hedefi bulunan proje, 44 destekçi sayesinde bitiş tarihine 23 gün varken 3900 doları aşmış durumda. İlk etapta 120 adet dokunmatik ekranın üretileceği, sonradan ise üretimin hızlandırılacağı bilgisi paylaşıldı. Eğer Sunflower’ı ilk alanlardan birisi olmak istiyorsanız buradaki bağlantıdan projeye ulaşabilir ve 120 cihazdan birisini satın alabilirsiniz.

Kaynak