Android P 9.0 1

Aramaları Kaydedilmesini Sağlayan Özellik Android P ile Gelebilir

Google’ın yeni yazılım ve ürünlerini tanıtacağı I/O 2018’de yer alacak olan Android 9.0 P sürümü ile gelecek olan bir özellik sızıntı ile ortaya çıktı.

Oreo versiyonunun yagınlaşma hızı oldukça yavaş ilerlese de, Google yeni güncelleme için hazırlıklarını sürdürüyor. Bir yandan da yeni güncelleme Android P ile birlikte gelecek olan faydalı bir özellikde ortaya çıktı.

Sızıntıya göre Android P versiyonunda arama kaydetme desteği standart olarak sunulabilir!

AOSP yani Android Açık Kaynak Projesi kapsamında yapılan vaatlere göre, mobil işletim sistemi arama kayıt tonu çalma desteği ekleyecek. Bu ton, kayıt yürürlükteyse her 15 saniyede bir kendini tekrar eden bir 1400Hz frekans tonu olarak tanımlanacak. Giden ses akışına eklenecek olan ton diğer tarafın duyacağı ve yasal uygunluk gereksinimlerini karşılayacak şekilde olacak.

Android işletim sistemi içinde yer alan ancak Google‘ın geliştiricilerin erişmesini kısıtladığı arama kayıt özelliğine erişimin açılması söz konusu. Xiaomi, Samsung gibi markalar daha önce bu özelliği sunduğunu belirtelim.

Dolayısı ile şimdiye kadar uygulanan kısıtlamalar ve buna göre hazırlanan uygulamalara yeniliklerin gelmesi muhtemel gözüküyor.