iphone home 1

Apple’ın yeni patentiyle iPhone’a ‘sıkma sensörü’ ekleniyor

Apple, iPhone’a sıkma sensörü eklemesini mümkün kılacak bir teknolojinin patentini aldı. Sensörün çeşitli amaçlarla kullanılması tahmin ediliyor.


Apple, yeni iPhone modellerine Google Pixel 2 ve HTC U12 Plus‘a benzer şekilde sıkma sensörü eklemeyi hedefliyor. Şirket, bu teknolojiyi kullanabilmek adına yeni bir patent başvurusunda bulundu.

Patentin içeriği ilginç bir şekilde fazlasıyla Google Pixel 2’de gördüğümüz teknolojiyi andırıyor. Tanımda belirtilene göre akıllı telefonun kenar kısımlarına yerleştirilmiş sensörler, cihazın hafifçe sıkıldığını algılamasıyla birlikte ses komutuyla çalışan yazılımı etkinleştiriyor. Şirketin bu teknolojiyle Siri’yi mi, yoksa farklı bir yazılımı mı kullanmayı hedeflediği henüz bilinmiyor. Patent içeriği, kesinlikle Pixel 2’de Google Asistan’ı etkinleştiren sıkma sensörlerini anımsatıyor.

iPhone sıkma sensörü

Böyle bir teknolojinin iPhone kullanımını kolaylaştıracağına hiç şüphe yok, ancak Apple’ın aldığı her patenti kullanmadığı da gayet iyi biliniyor. Bazı kaynaklar, bu sensörün Home tuşunun yerini alacağını ve ekranın daha da büyütüleceğini ileri sürdü. Eğer Apple’ın böyle bir planı bulunuyorsa, sadece birkaç sene içerisinde patentin kenara kaldırılıp kaldırılmayacağını göreceğizdir.

Kaynak