Applein yeni patenti AR gozlugunu gosteriyor

Apple’ın yeni patenti AR gözlüğünü gösteriyor

Bir Apple patenti, bir bakıma artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisine sahip, bu örnekte ilgilenilen noktaları sunmanın etrafında dönen, bir çift zeki gözlüğün detaylarını ortaya koydu. Patent, iki parçalı bir sistem gibi bir şey belirtiyor, çünkü artırılmış gerçeklik sisteminin mutlaka akıllı gözlük gerektirmesi gerekmiyor, ancak böyle bir giyilebilir cihaz AR deneyimini büyük ölçüde artıracak. Daha da iyisi, bu akıllı gözlüklerin bir tür ‘dokunmatik ekran’ desteği var.

Bu durumda ilgi noktaları, patentin ‘gerçek bir çevre’ olarak adlandırdığı şeyin içinde ilginç bulabileceği her şeyi temsil eder. Örneğin, iPhone’unuzla bir şehir bloğunun resmini çekin ve patentte ayrıntılandırılmış gibi gelişmiş bir gerçeklik sistemi, tarihi bir bina, popüler akşam yemeği, önemli sokak sanatı vb. Gibi ilginç noktaları belirleyip gösteriyor.

Appleın yeni patenti AR gözlüğünü gösteriyor1

Patent, bu tür bir AR sisteminin bir telefonda (iPhone’da, şüphesiz) kullanılabileceğini gösteren illüstrasyonları içerir, aynı zamanda akıllı gözlüklerdir. Patente göre bu camlar, bağlı bir akıllı telefon kullanmadan ‘gerçek ortamları’ (yani kullanıcı çevresindeki fiziksel dünyayı) imgeleyebilecek en az bir dahili kamera içermektedir ve daha sonra bununla ilgili önemli noktaları seçebilirler Ortamı görsel olarak tanımlar.

Patent , gözlüklere bir tür dokunmatik işlevsellik ekleyerek şeyleri bir sonraki seviyeye taşıyacak (veya en azından bunu yapabilen ) bir teknolojiyi ayrıntılarıyla anlatıyor . Bu durumda, gözlük üzerindeki bir kamera, kullanıcının parmağının çevrede nereye işaret ettiğini belirlemek, sanki kişi gerçek gözlük ekranındaki nesneye veya konuma dokunuyormuş gibi tepki vermek için kullanılabilir.

Appleın yeni patenti AR gözlüğünü gösteriyor2

Örneğin, bu AR akıllı gözlüklerini giyen biri, resmi içeren bir duvara bakabilir, uzanarak işaret parmağını belirli bir resimde gösterebilirdi. Gözlüğün önündeki gerçek ortamı izleyen kamera, kullanıcının parmağını not alacak ve ona gözlük üzerinde tepki verecek ve belki de onunla ilgili ek bilgi ile ilgi alanını ortaya çıkardı. Patent akıllı gözlük ekranını ‘yarı şeffaf’ olarak tanımlıyor.

Patent, Apple tarafından birkaç yıl önce satın alınan şirket olan Metaio’dan geldiğini söyleyen Patently Apple tarafından ortaya çıkarıldı. Elbette, Apple’ın bazı ‘zeki gözlük’ patent yüzeylerini gördüğümüz ilk kez bu değil, odak etrafındaki bu zaman, giyilebilir olanın kendisinden çok AR boyutunda.