Apple’ın sürücüsüz otomobili ilk kez kazaya karıştı

DMV tarafından paylaşılan rapora göre Apple’ın sürücüsüz otomobili ilk defa bir trafik kazasına karıştı.


Sürücüsüz otomobil teknolojisi üzerinde çalışmalarını sürdüren Apple, bu sefer de bir trafik kazasıyla gündeme geldi. DMV tarafından paylaşılan bir raporda şirkete ait sürücüsüz otomobilin trafiğe çıktığı anda arkadan gelen bir otomobille çarpıştığı belirtildi. Kaza, sürücüsüz otomobil yavaşladığı anda duramayan diğer araçtan ötürü gerçekleşti. Yani sürücüsüz otomobilin veya yazılımın suçlu olduğu söylenemez.

Apple’ın otomobili kaza yaşandığı sırada yalnızca 2 km/saat hızla ilerliyordu. Öte yandan sürücüsüz otomobile çarpan 2016 model Nissan Leaf’in hızı saatte 23 kilometreydi. Her iki aracın da oldukça düşük hızlarda ilerlemesinden ötürü kaza sonucunda ciddi bir hasar oluşmadı.

https://twitter.com/MacRumors/status/866698092485107712?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E866698092485107712&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.engadget.com%2F2018%2F09%2F01%2Fapple-self-driving-car-crash%2F

Son zamanlarda sürücüsüz otomobillerin kazalara karıştığını sıklıkla duyar olduk. Carnegie Mellon Üniversitesi’nde yazılım mühendisi olan Dr. Phil Koopman, bu kazaların çoğunun insan sürücünün sürücüsüz otomobile arkadan çarpmasıyla yaşandığını belirtti. Dr. Koopman’a göre bu gibi kazaların yaşanmasındaki asıl neden, sürücüsüz otomobillerin sahip olduğu yazılımın insan sürücülerden farklı şekilde araç kullanması. Birçok sürücü yayalara yol vermiyor ve virajlardan dönmek üzereyken hızını gerektiği kadar düşürmüyor. Öte yandan sürücüsüz otomobillerin tüm bu detaylara dikkat ettiği biliniyor.

Kaynak