1 cxoYw 9ig4bOuD7SuhRrnA 1

Apple’ın Su Tabancası Emoji’si artık Twitter’da!

Popüler olan sosyal ağ platformu tabanca emoji’sini, zararsız olarak görünen yeşil bir su tabancasıyla değiştirdi.

Apple‘ın çevrimiçi tehdit söylemlerinin önünü kesmek adına emoji değişikliğini sosyal ağ platformu olan Twitter için uyguladı. Bu bakımdan sosyal ağ platformu Twitter, gerçekçi duran tabanca emoji’sini parlak yeşil su tabancısıyla değiştirdi.

Sosyal ağ uygulaması Twitter, taciz ve nefret söylemlerinin önüne geçme konusunda ciddi bir sorun yaşarken, bir süredir kararlı kurallar uygulamakta ve yenilikler getirmekteydi.

emoji

Apple, Çok Hassas!

Gerçekçi duran tabancı emoji’sini değiştiren Twemoji 2.6 güncellemesi an itibariyle kullanıcılara sunuldu. Güncelleme ile birlikte Twitter’ın web, mobil ve Tweetdeck sürümlerinde su tabancası emojisi kullanılmamakta.

Apple, 2016 yılında sunmuş olduğu iOS 10 işletim sistemiyle tabanca emoji’si yerine su tabancasını sunmuştu. Ardından ise tüfek emoji’sinin kaldırılması konusunda bir görüş bildirmişti. Bu görüş üzerine Unicode, bir adım atarak aynı yıl içerisinde tüfek emoji’sini kaldırmıştı.

Apple’ın sunduğu su tabancası emoji’si Twitter’la birlikte WhatsApp, Google ve Samsung tarafından da kabul edilmiş durumda.