Apple’ın parmak izi okuma teknolojisiyle patent ihlali yaptığı iddia edildi

Güney Kore merkezli bir şirket, Apple’ın kendisine ait olan patenti izinsiz kullanarak Home tuşuna parmak izi okuyucusunu yerleştirdiğini iddia etti.

Yalnızca patent almak için kurulan ve sıklıkla mevcut sistemlere çok yakın teknolojiler geliştirerek patent ihlali yapan üreticiler üzerinden para kazanmaya çalışan şirketler “patent trolü” olarak isimlendiriliyor. Elbette bu tür şirketlerin hedefleri genellikle Apple, Samsung gibi satış rakamları teknoloji devleri oluyor. Böylece ihlal edilen patent üzerinden “troll” şirketlerin kazanacağı miktar artıyor.

Bu şirketlerle başı dertte olan Apple, iddia edilene göre şimdi de Home tuşuna parmak izi okuyucusu yerleştirmesiyle patent ihlali yaptı. Güney Kore merkezli Firstface tarafından dava edilen şirket, patent ihlali yaptığına karar verilmesi durumunda Touch ID’si bulunan neredeyse tüm modelleri için ödeme yapmak zorunda kalabilir.

Apple Touch ID

Firstface’in ne kadar talep ettiği bilinmiyor, ancak bu gibi davalarda rakamlar genellikle 100 milyon ile 1 milyar arasında değişiklik gösteriyor.