apple oyun hizmeti 1

Apple’ın Oyunlar İçin Abonelik Servisi Pazartesi Günü Sunulacak

Apple, 25 Mart 2019 tarihli etkinliğinde yeni televizyon, haber ve finans servislerini sergileyecek, ancak şimdi bir iOS oyun aboneliğinin tanıtılacağına dair bir söylenti ortaya çıktı.

IOS Oyun Abonelik Hizmeti

Apple’ın bir iOS oyunları abonelik hizmeti sunması olasılığı var. Bloomberg, Apple’ın oyun hizmetini potansiyel ortaklarla “tartıştığını” bildirdi. 2019 Ocak ayının sonlarında, ilk kez hizmete ilişkin söylentiler vardı; bu, kullanıcıların bir aylık ücret karşılığında iOS oyunları paketi oynamasını sağlayacaktı.

iOS oyun

Birçok Oyuna Uygun Hale Gelecek

Oyunun paket aboneliğinde oyun ödeme yapılabilecek. Rapora göre, uygulama içi satın alımlarla ilişkili freemium oyunları denilemez. Sonuç olarak Fortnite ve PUBG Mobile gibi isabetler düşecek, ancak Minecraft, Stardew Valley, Heads Up!, Monument Valley 1 ve 2 ve NBA 2K19 uygun olacak.

Bloomberg, müşterilere bu premium oyunların bir paketine erişim için aylık olarak fatura kesilmesi gerektiğini ve oyun geliştiricilerine hizmet üyelerine unvanlarını verme sıklığı ile ödeme yapılacağını söyledi.

Abonelik Hizmeti Pazartesi Açıklanabilir

Apple, oyunda abonelik hizmetini Pazartesi günkü etkinlikte ilan edebilir veya şirket bunun yerine Haziran 2019’da WWDC açılış konuşmasını beklemeyi seçebilir. Konferansa katılan oyun yapımcılarının önünde böyle bir hareketi duyurmak muhtemelen daha mantıklı olacak. Apple Games Hizmeti yalnızca iOS’a odaklanacak ve Microsoft, Sony ve en son Google tarafından duyurulduğu şekilde bulut tabanlı akış programları sunmayacak.