Applein nakit para birimi 2615 milyar dolarlik rekoru kirdi

Apple’ın nakit para birimi 261,5 milyar dolarlık rekoru kırdı

Apple’ın nakit para birimi , bu çeyrekte tekrar yükseldi ve geçen çeyrekte 256.8 milyar dolarla rekor 261.5 milyar dolara ulaştı . Bu, yılda yüzde 13 arttı.

Bağlamda belirtmek gerekirse: Bu paranın tamamı bugün işe yarabilirse, Oracle’ı tamamen satın almak ve hala 54 milyar doların üzerinde kalması yeterli olacaktır . Mevcut piyasa sermayesine dayanan, Wal-Mart veya AT & T’yi satın almak için de yeterlidir.

Didi ve Beats’taki yüksek profilli yatırımların yanı sıra, Apple’ın gösterişli anlaşmalar yapmak nadir bir şey. Bunun yerine, şirket genellikle araştırma geliştirme ve yakıt vermeyi tercih ediyor. Şirket, araştırma ve geliştirme çalışmalarına, bir yıl önce 2,56 milyar dolar olan ve dokuz aylık bir artış trendine devam eden çeyrek boyunca 2,94 milyar dolar harcadı.

Baş mali sorumlusu Luca Maestri analistlere verdiği demeçte, bu nakitin 246 milyar dolarının veya toplamın yüzde 94’ünün ABD dışında olduğunu söyledi.

Şirket, dünya genelinde çok çeşitli işyerlerinde yatırım yaptı: Dubai’deki yeni bir mağaza, analistlerle yapılan bir konferans görüşmesinde Apple’ın yeni perakende stratejisinin merkezinde yer alırken, iPad satışları bu çeyrekte kilit piyasalarda çift haneli artışlar gördü. ABD, Japonya, Almanya, Fransa ve daha büyük Çin olarak CEO’su Tim Cook söyledi.

Ancak Apple, yabancı kazançlarının geri gönderilmesiyle ilgili ciddi vergi cezaları ile karşı karşıya. Cook , vergi reformlarında sıkıntı çekmeyen bir savunucusu oldu – Cumhurbaşkanı Donald Trump tarafından önerilen önlem dahil, geri dönüş vergilerinde bir defaya mahsus kesim yapılması. Bu, Apple’ın başka bir şirket satın almaya çalışması ya da hissedarlarına kazanç getirmesi için para yatırmasına izin verebilir.

Apple, emin olmak için o arenada sıyrılmaktan uzak.

Cook, analistlere yaptığı açıklamada, CNBC’nin Jim Cramer tarafından ilk kez bildirilen ve eğitim gibi Amerikan kaynaklarına yatırım yapan Apple’ın ABD’deki gelişmiş imalatına 1 milyar dolar yatırım yaptığını söyledi . Apple üçüncü çeyrekte yüzde 63’lük bir temettü de beyan etti.

Cook’un açıklamasına göre, Apple’ın bu yılın ilerleyen saatlerinde, Apple’ın ABD’deki toplam çalışan sayısının üçte ikisinin ABD merkezli gelirlerinin yalnızca üçte birine rağmen “bazı şeyler söylenmesi” gerekecek.

Yine de, hissedar Ross Gerber, Gerber Kawasaki, Apple’ın akıllı bir anlaşmayla mutlu olacağını söyledi.

Gerbat, CNBC’nin ” Closing Bell ” adlı eserinde ” Beats’ın satın alınması onlar için çok iyi bir hamleydi; Apple için ne kadar başarılı satın almanın akıllıca olduğunu gösteriyor” dedi . “Sanırım diğer işletmelerdeyiz, sanırım çeşitlendirecekler, bu yüzden hepsi burada değil, iPhone 8’in süper özel bir şey olması için dua ediyorlar.”