Magic Keyboard 1

Apple’ın Kablosuz Klavyesi Tanıtıldı

WWDC 2017 etkinliğinde birçok yeni ürün tanıtımı yapıldı. Yapılan tanıtımlarla beraber hem yazılım hem de donanım alanında birçok yenilik kullanıcılara sunuldu. İlk gün sunulan tüm yeniliklerin ardından ikinci günde Apple’ın tanıtımları devam ediyor. Bu kez ise yeni bir kablosuz klavye tanıtıldı. İşte detaylar.

Apple’ın daha önce kablolu olarak sunduğu Magic klavye serisi artık değişiyor. WWDC 2017 etkinliğinde ortaya çıkan yeni klavyelerle beraber markanın bu alanda yeni atılımları da başlamış durumda. Daha önce esi seri Magic klavye de kullanılan kablolu tasarım ve tuş takımsız klavyeden sonra şimdi ise Apple bu modeli yenilemiş durumda. Henüz yeni tanıtımı yapılan klavyenin özellikleri de eski seriyi bir hayli geride bırakacak cinsten. Hemen klavyenin özelliklerine geçelim.

Magic Keyboard Tasarım

Tamamen beyaz bir tasarıma sahip olan klavyenin hem üst kısımda hem de alt kısımda değişimler barındırıyor. Üst kısımda klavyenin tuş aralıklarının biraz daha açıldığını görüyoruz. Alt kısımda ise klavyenin üst tarafa doğru kalınlaşarak daha rahat stant şeklinde kullanım sağlayan bir yapısı var.

Magic Keyboard

Sadece 0.39 kg gibi bir ağırlığı ile taşınabilirliği konusunda da oldukça olumlu sonuçlar sunan yeni klavyenin genişliği ise 42 cm gibi bir değeri bulmakta. Tabi ki bu değer eski seriye göre biraz daha fazla çünkü sayısal tuş takımı bölümü bulunmakta.

Magic Keyboard Özellikleri

Pille çalışacak olan klavyenin şarj edilebilir pillere sahip olduğunu da ekleyelim. Tamamen kablosuz kullanım sunan klavye, standart kullanımda pil ömrü olarak ise 1 aylık kullanım sunmakta. Kablosuz frekansında gecikme olmaması adına Apple’ın özel teknolojileri de eklediği belirtilen klavyenin, günlük kullanım için ideal serilerden biri olduğu belirtiliyor.

Ayrıca sadece Mac serisinde değil kablosuz olarak iOS 10.3 ve üzeri serilerde de Magic Keyboard tüm özellikleriyle kullanılıyor. Şu an için satışta olan klavyelerin Türkiye’de de satışa çıktığını da belirtelim. Yeni serinin fiyatı ise 599 TL olarak açıklandı. Şimdilik sadece 5 dilde desteği bulunan klavyelerin bu konuda da artış gösterip göstermeyeceği merak konusu.