apple-patent

Apple’ın Başı Patentlerle Dertte!

Apple firmasının başı 2012 yılından bu yana patent sorunları ile dertte. Apple firmasına Facetime ve birçok İOS uygulaması ile alakalı patent cezalarından dolayı 440 milyon dolar ceza kesildi.

VirnetX patent holdingin Apple’a 2012 yılında açtığı 4 patentli teknolojinin ihlal edilmesi davasında son gelindi. FaceTime ve diğer 3 uygulamada Apple firmasının patent ihlali yaptığına karar verildi.

Yıllardır 2 firma arasında süren patent davasının filizlenme noktası Apple’ın iMessage ve FaceTime gibi özellikleri kendi işletim sistemine entegre etmesi oldu. 2010 yılında başlayan kavga, VirnetX’e ait patentlerin ihlal edildiğine karar verilmesi ile çok büyük bir para cezasına dönüştü.

Apple 439 Milyon Dolar Ödeyecek!

İki firma arasındaki dava hala sürdüğü için piyasaya her sürülen yeni iPhone telefonu ile ceza büyümeye devam ediyor. Bugün yapılan resmi açıklamada Apple’ın VirnetX’e toplam 439 milyon dolar ceza ödemesi kararlaştırıldı.

Apple’ın ödeyeceği cezanın sadece 96 milyon doları avukatlık masraflarından oluşuyor. Konuyu özetleyecek olursak Apple’ın patent ihlallerinden dolayı 350 milyon dolar ödemesi gerekli. Yeni çıkan iPhone modelleri ve teknolojik ürünleri ile birlikte cezanın artması bekleniyor.