apple hoparlor akilli

Apple’ın Akıllı Hoparlörü Gerçek Olabilir

Apple’ın gözünü diktiği yeni sektör Akıllı Hoparlör olacak gibi gözüküyor.

Teknoloji meraklılarının ve teknolojiyi yakından takip edenlerin bildiği gibi hayatımıza “Akıllı” kavramı tüm cihazlarda yavaş yavaş girmeye başladı. Bu kategori içine giren cihazlardan bir tanesi de Hoparlörler..

Henüz Türkiye’de satışa sunulmasa da teknoloji meraklılarının yakından takip ettiği ve aslında bir akıllı ev yardımcısı olan Google Home ve Amozon Echo gibi cihazlar aslında hayatımıza girmiş durumda. Henüz marka tarafından net bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen; dolaşan dedikodularda Apple’ın da bu pazara gözünü diktiği ve araştırma ve geliştirme aşamalarını başlattığı ile ilgili ilk detaylar ortaya çıktı.

2015 yılının Aralık ayında yetkileri genişletilen Apple’ın küresel pazarlama kıdemli yardımcı başkanı Phil Schiller katıldığı bir konuşmada Google Home ve Amozon Echo gibi cihazları başarılı olarak gördüğünü bu tip cihazlarda da ekran olması durumunda daha kullanışlı olacağını ifade etti. Bu açıklama üzerine dikkatleri üzerine çeken Apple, geliştirdiği Akıllı Hoparlör de küçükte olsa bir ekranın olabileceğini akıllara getirmiyor değil.

apple hoparlörs

Halen gelişmekte olan bu sektörün de en başlıca sorunlardan bir tanesi de dil konusu; bu sorun sektörün iyice gelişmesi ile birlikte giderileceğini tahmin etmek zor değil, Hele ki gerektiği Amerika’da hızla büyüyen bu sektöre Apple’ın girmesi ile birlikte çok daha hızlı gelişmesi ve yayılması muhtemel olarak gözüküyor.

Kısaca Google Home ve Amozon Echo’dan bahsedecek olursak. Google Home: Google’ın sesli asistan özelliği ile çalışan Google Home evinizi ses komutları ile yönetmenize olanak sağlıyor. Örneğin evinizdesiniz ve karnınızı açıktı. Sesli olarak komut verip siparişinizi verebilir, siparişiniz gelene kadar yine ses komutları ile istediğiniz müzik türünden müziğinizi dinlerken, bir yandan da televizyon izlemek için sesinizi kullanabilir. Uykuya dalacağınız zamanda yine sesiniz ile ışıkları kapatabilirsiniz.

Kullanmaya başlamadan önce ses tanımlaması yapıldığından ev içinde olabilecek tüm seslerden sizin sesinizi ayıran ve “far field” ismi verilen özellik ile sesinizi uzak noktalardan dahi algılayıp işlemleri yerine getiren asistanın etrafında ki tüm cihazlara bağlanabildiğini de söyleyebiliriz.