apple logo actual 1

Apple’ı tehdit eden hacker tutuklandı!

Turkish Crime Family adıyla anılan ve kısa bir süre önce Türk olduğunu belirten hacker grubunun üyesi olduğu iddia edilen 20 yaşındaki genç İngilere polisi tarafında tutuklandı. İşte detaylar…

Grup adını kısa süre önce, iTunes hediye kartlarını paylaşmasıyla tehit edilen ve Apple’dan 100 bin dolar fidye isteyerek duyurmayı başarmıştı. Apple’a bir nevi santaj yapmayı amaçlayan grup bir anda sosyal medya gündemine düştü.

Apple’ın fidye ödemediği sürece milyonlarca kullanıcının cihazlarından verileri sileceğini belirten Trukish Crime Family ile bir bağlantısı olduğu öne sürülen 20 yaşındaki gencin tutuklandığı birçok kaynak ile doğrulanıyır. İngiltere Ulusal Koruma Kurumu tarafınca, hack ve gasp suçlarından şüphe duyulduğu için tutuklandığı ortaya çıktı.

3beb4b2c3e1ac321f255e8a7bac763876679cd4d 1

Daha önceden verilen bilgielr doğrultusunda, Apple sunucularından değil de üçüncü parti kaynaklarından geldiği öğrenilmişti. Bildiğiniz gibi santaj ve siber suçlar, İngiliz kanunları uyarınca oldukça ağır bir suçtur. 14 yıl hapis ve para cezası gibi birçok ceza yer almakta.