Applei sinirlendiren GrayKey kara kutu ile sifre kirmak cok basit

Apple’ı sinirlendiren GrayKey (kara kutu) ile şifre kırmak çok basit!

Apple’ın son zamanlarda canını sıkan bir kara kutu, yapmış olduğu durumlar karşısında teknoloji devini çaresiz bırakan bir ürün.

Kara Kutu’nun Özelliği Ne?

Bu kara kutunun adı GrayKey ve ABD’den Grayshift adlı bir şirket tarafından geliştirildi. GrayKey, ABD’nin Atlanta kentinde yer alan Cellebrite adındaki İsrail Merkezli şirket olan GrayShift’in yeni ürünü olarak ifade ediliyor.

Cihazın geçtiğimiz yılın son günlerine doğru üretildiği ancak tam olarak tanıtılmadı. GrayKey, polis ekipleri gibi birçok güvenlik kurumu tarafından kullanılmakta.

Appleı sinirlendiren GrayKey kara kutu ile şifre kırmak çok basit1

iPhone kilidini açmak GrayKey ile çok basit!

İki iPhone’u birbirine bağlamak için kullanılan Lightning kablosuna sahip olan cihaz, iki veya üç saat içerisinde 4 basamaklı iPhone şifresini kırabilecek yeteneğe sahip. Eğer şifre 6 basamaklı veya daha uzunsa süre birkaç saat daha artıyor.

Kara Kutu Çalışma Mantığı Nasıl?

Bir iPhone, bir Lightning kablosuyla kutuya bağlanıyor. Aynı anda ise iki iPhone’a kadar bağlayabilirsiniz. Telefon 2 dakika kaldıktan sonra bağlantı kesilmekte.

Bir süre sonra 2 saat ile 36 saat içerisinde iPhone’un şifresi siyah bir ekranda karşınıza çıkar. Cihaz “kilitli” olduğu zaman GrayKeye indiriliyor ve PC’de web arayüzünde erişim sağlanabiliyor.

300 kullanımlık GrayKeyin fiyatı 15 Bin dolar olurken, sınırsız kullanım modeli 30.000 dolar.