Foldable iPhone Concept Images1 1

Apple’dan katlanabilir iPhone sinyali!

Katlanabilir iPhone ürettiği iddialarıyla gündemde olan Apple, ortaya çıkan bir patente göre bu yönde çalışmalar yapıyor. Detaylar yazımızda.

Apple ile LG’nin katlanabilir iPhone üretmek adına çalışmalar yaptığı iddiaları doğruluk payına sahip olabilir. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (US Patent & Trademark Office) Apple’a ait olan katlanabilir telefon patentlerini yayımladı. Patentin içeriği şu sözlerle açıklanıyor:

“Esnek kısımları sayesinde katlanabilen bir elektronik cihaz. Cihaz aynı zamanda katlanabilir ekrana da sahip olabilir. Katlanabilir ekran, belirli bir bölgeden tek bir eksen doğrultusunda cihazla birlikte katlanabilir.”

Bu tanıma ek olarak cihazın bir kitap gibi açılıp kapatılabileceği de patentin içeriğinde yer alıyor. Tüm bu bilgilerden yola çıkarak Apple’ın katlanabilir bir akıllı telefon üzerinde çalıştığının kesinleştiği söylenebilir.

Apple’ın katlanabilir cihaz üzerinde çalışmalar yürüttüğü ilk olarak bir sene önce gündeme gelmişti. Bu iddialarda da şirketin LG ile birlikte çalıştığından söz ediliyordu. Yaklaşık bir ay önce gündeme gelen bir raporda da, Apple’ın LG’ye yatırım yaparak katlanabilir ekran üretimine destek olacağını iddia ediliyordu. Yani kısaca söylemek gerekirse katlanabilir iPhone’un ayak sesleri duyulmaya başlandı.

Katlanabilir iPhone’a rakip Samsung’dan

Geçtiğimiz günlerde Samsung’un da katlanabilir akıllı telefon üzerinde çalışmalar yaptığıyla ilgili birkaç yazı [1] [2] [3] paylaşmıştık. Bu yazılarımızdan anlaşılabildiği üzere Samsung da katlanabilir telefon üretmeyi hedefliyor ve sahip olduğu teknolojiyle kısa sürede amacına ulaşabilecek gibi görünüyor. Bundan ötürü yakın tarihte akıllı telefon sektöründe yeni bir Apple-Samsung çekişmesi görebilmemiz muhtemel.