Telefon bagimliligi

Apple’a Telefon Bağımlığı Konusunda Hissedarlardan Çağrı!

Apple’ın hissedarları olan Jana Partners LLC. ve CalSTRS’dan “genç nüfus arasında ciddi bir sorun haline gelen akıllı telefon bağımlılığı” konusunda, teknoloji devini sorumluluk almaya çağırdı.

Wall Street Journal gazetesinde yer alan habere göre, toplam 2 milyar dolar değerinde Apple şirket hissesinin sahibi olan Jana Partners ve CalSTRS, teknoloji devine gönderdikleri bir mektup ile aile büyüklerinin çocukların akıllı telefon kullanımlarını kısıtlamalarını sağlayacak bir yazılım üretme konusunu değerlendirmesi istendi.

Mektupta, akıllı telefonların çocuklar tarafından aşırı kullanılması sonucunda, çocukların derslerine engel olduğu, öğrencilerin ev ödevlerine konsantre olma yeteneğinin zarar gördüğü ve uykusuz bıraktığı sonucuna varan çeşitli araştırmalara dikkat çekildi.

Jana Partners daha önce finansal değişiklik için Apple‘a talepde bulunmuştu fakat bu kez kamu yararına bir talepte bulunarak bir ilke imza attı.

Yatırımcılar, bir gencin akıl sağlığında çok sayıda faktörün rol oynadığını kabul etmekle birlikte, yüksek düzeyde telefon kullanımının herhangi bir etkisi olmadığını söylemenin de “mantık dışı olacağını” belirtiyor. Yapılan araştırmalara göre amerikalı gençlerin yarısı cep telefonlarına bağımlı olduklarını düşünüyor ve aldıkları mesajlara derhal yanıt verme ihtiyacı duyuyorlar.