Apple zaten 9 iPhone icin hazirlaniyor

Apple zaten iPhone 9 için hazırlanıyor

Yakında çıkacak iPhone 8 sürümüne birkaç ay kaldığına rağmen, iPhone 9’u içeren söylentiler zaten dolaşmaya başladı. Muhtemelen Apple’ın 2018 iPhone modeline atıfta bulunarak , The Korea Economic Daily’den yeni bir rapor , Apple’ın LG’yi IPhone 9’un özel pil tedarikçisi olalım. Raporun belirttiği gibi, Apple’ın bu kararı, şirketin geleneksel işletim stratejisinden hafif bir sapma gösteriyor. Özellikle, Apple çeşitli iPhone bileşenleri için sıklıkla çok sayıda tedarikçi kullanmaktan hoşlanıyor; bu strateji, olumlu fiyatlamanın yapılmasına yardımcı olurken, öngörülemeyen teknik veya imalat engellerine karşı bir çit öneriyor.

Bunu söyleyerek, LG’nin üzerinde çalışmakta olan pil performansının ve tasarımının Apple’ı, tek bir tedarikçi yerine hepsinin bir araya gelmesine ikna etmek için yeterince etkileyici olması muhtemel olabilir. Raporda, iPhone 9’daki pilin L şeklinde olması ve bir tasarımın dahili alanın iyileştirilmesi amacıyla yapıldığını ve bu artan her bir iPhone sürümü ile giderek daha fazla meydan okuma haline geldiğini belirtti.

“LG Chem’ın iPhone 9’a sağlayacağı pil, sağda bükülmüş “L-şekli” bir batarya. Apple bunu, elektronik bileşenler entegrasyon teknolojisinin geliştirilmesinden gelişen iPhone’un sağ alt kısmındaki boşluğun avantajlarından yararlanmak üzere özelleştirdi.”

Anlaşmayı bilen bir kaynaktan bahseden rapor, LG’nin 2018 yılının başında başlaması öngörülen seri imalat öncesinde tesislerini yeniden canlandırmak için LG’nin “yüzlerce milyarı kazandı” dediğini de ekliyor.

iPhone 8 daha büyük bataryayla gelebilir!

Bu arada, Apple’ın amiral gemisi iPhone 8’deki pilin L şeklinde bir pil özelliğine sahip olabileceğini de duydum. Aslında, geçen Şubat ayında tanınmış analist Ming-Chi Kuo birkaç ay sonra, iPhone 8’in aşağıdaki illüstrasyon ile kanıtlandığı gibi daha büyük bir batarya sağlayacak yığılmış bir mantık tahtası tasarımını içereceğini söyledi .

Apple zaten 9 iPhone için hazırlanıyor

Konuya devam ederken, çıkan iPhone 8’in pil ömrü, iPhone 7 Plus’ın sunduğu şeylerden daha da büyük olacağı yönünde söylentilere sahip. Bir referans noktası olarak, iPhone 7 Plus, tek bir şarjla 13 saatlik LTE tarama, 15 saatlik Wi-Fi tarama veya 60 saatlik kablosuz ses oynatma işlemini destekleyebilir. IPhone 8, bu metrikleri nispeten kompakt bir form faktörüyle aşabilirse, zaten zorlayıcı bir cihaz üzerinde başka bir satış noktası görevi görecektir.