Apple yeni iPhone ve iPadlerde Touch ID yerine Face ID kullanacak 1

Apple yeni iPhone ve iPad’lerde Touch ID yerine Face ID kullanacak

Teknoloji devi olan Apple, Touch ID teknolojisi ilk kez iPhone 5S modeli ile tanıtmıştı. Şirket bunun üzerine yeni bir teknoloji olan TrueDepth temelli Face ID’yi geliştirmiş ve iPhone X modeli ile kullanıcılara sunmuştu. Tedarik zincirlerinden ortaya çıkan bir yeni bilgi doğrultusunda Apple, yeni iPhone’larında parmak izi yerine Face ID kullanacak.

Apple’ın kısa süre önce iPhone X modelini satışa sunması ve arkasından gelen hızlı sızıntılardan hemen sonra, şirketin bulunduğumuz yıl 3 yeni iPhone modeli daha tanıtacağı düşünülüyor. Yeni iPhone’ların ise iPhone X Plus ve LCD ekranlı iPhone olacağı düşülüyor. Başarılı analist olarak tanınan Ming-Chı Kuo bu yılın başından beri sunduğu raporlar daima iPhone’larla alakalı oluyor. Kısa süre öncede Kup, Apple’ın iPhone SE 2 modelini tanıtmasında çok az bir umut var demişti. Ayrıca Touch ID’in mazide kalacağını da ifade etmişti.

Ming-Chı Kuo’nın açıklamaları ET News tarafınca onaylandı. Tedarik zinciri olan News, Apple’ın iPhone ve iPad modellerinde Face ID kullanacağını ve Çinli bir şirketle anlaştığını belirtti.