iOS 10

Apple, yanlışlıkla iOS 10 sürümlerini kullanıma sundu

Apple, bir hatadan dolayı iPhone 5, iPhone 6 ve iPhone 7 modellerinin de aralarında bulunduğu birçok iPhone modeli için eski iOS 10 güncellemesini kullanıma sundu. Bu olayın gündeme taşınmasından kısa bir süre sonra güncellemeler geri çekildi.

Apple, birkaç saat kadar önce bazı iOS 10 sürümlerinin güncellemesini kullanıma sundu. iPhone kullanıcıları tarafından da anlamlandırılamayan olay sayesinde iOS 10.2 ve iOS 10.3 sürümlerine geri dönüş yapılabiliyordu. iPhone 5, iPhone 6 ve iPhone 7 modelleri için kullanımına sunulan güncellemelerin neden kullanıma sunulduğu hakkında Apple kullanıcılarının da bilgisi yoktu. Olayın duyulmasının ardından Apple, güncellemeleri geri çekerek bunun bir hatadan ibaret olduğunu belirtti.

iOS 10

iPhone 7 kullanıcıları iOS 10’dan faydalandı

iPhone 7 modellerinin iOS 10’a dönüş yaparak performanslarını artırabilmesinden dolayı bazı iPhone kullanıcıları tarafından iOS güncellemelerinin kullanıma sunulması, Apple’ın performans azaltma davalarını atlatmaya çalıştığı şeklinde yorumlandı. Apple’ın, iPhone modellerini yavaşlatan güncellemeyi iOS 11.2 ile kullanıma sunduğu biliyor.

Apple’ın böylesine küçük bir hatayla gündemdeki yerini koruması, şirket için hiç iyi değil. Davalarla sık sık gündeme gelen şirket, son olarak Spectre güvenlik açığından dolayı akıllı telefonlarının yavaşladığı haberlerinde yer buldu. Yani Apple’ın zor günler geçirdiğini söylemek mümkün.