Apple Watch

Apple Watch’un kaydettiği kalp atışları, cinayet davasında kanıt olarak kullanıldı

Apple Watch’un kullanıcısının kalp atışlarını kayıt altına alma özelliği, bir cinayet davasının aydınlatılmasına yardımcı oldu. Yetkililer, akıllı saatteki verileri davada kanıt olarak kullanarak bir ilke imza attı.

Birkaç defa kullanıcılarının hayatını kurtardığı yönündeki haberlerle gündeme gelen Apple Watch, şimdi de bir cinayet davasının aydınlatılmasına yardımcı oldu. Kullanıcısının kalp atışlarını ölçerek acil durumlarda uyarıda bulunan akıllı saat, kaydettiği verilerle öldürülen kişinin kalp atışlarının tam olarak ne zaman durduğunu ortaya çıkardı.

Apple Watch, yaşlı kadının cinayetini aydınlattı

Akıllı saatteki veriler Avustralya’da yaşayan Caroline Nilsson isimli yaşlı kadının cinayetini aydınlatmakta kullanıldı. Yaşlı kadının kızı Myrna Nilsson’ın iddia ettiğine göre eve dönüş yolunda bir grup adamla trafikte tartışan talihsiz kadın, adamların onu evine kadar takip etmesinin ardından evinde öldürülmüştü. Polis, olay yerine gittiğinde 26 yaşındaki Myrna Nilsson’ın kendi evinde bağlı olduğunu, yaşlı kadının ise öldüğünü gördü. Genç kadının ilk iddiaları eve gelen kişilerin bazı eşyaları da çaldığı yönündeydi. Ancak Apple Watch’tan elde edilen veriler olayın böyle gerçekleşmediğini gösteriyordu.

Apple Watch

Akıllı saat, yaşlı kadının kalp atışlarının bir anda yükseldiğini, ardından yavaş bir şekilde azaldığını ve 7 dakika içerisinde hayatını kaybettiğini gösteriyordu. Polis, ölüm saatiyle genç kadının belirttiği saat arasında 20 dakikalık bir fark olduğunu ortaya çıkardı.

Yetkililer şu an olayı yeniden gözden geçiriyor ancak genç kadının söylediklerindeki tutarsızlıklar onu şüpheliler listesinde ilk sıraya yerleştirmiş gibi görünüyor.