apple watch 2

Apple Watch, tüm akıllı saatleri açık ara farkla geride bıraktı!

Akıllı saat sektörüne ilişkin satış rakamları açıklandı. Paylaşılan bilgiler, Apple Watch satışlarının diğer tüm akıllı saat modellerinin toplamından daha çok olduğunu ortaya koydu. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

IDC tarafından elde edilen verilere göre Apple’ın akıllı saati Apple Watch, geride bıraktığımız senede açık ara farkla akıllı saat sektörünün en çok tercih edilen cihazı oldu. Verilerde belirtilene göre 2016 senesinde 5.1 milyon akıllı saat satışı gerçekleştiren Apple, 2017 senesinde bu sayıyı yüzde 57 oranında yükselterek 8 milyona çıkardı.

 

Tüm giyilebilir cihazlar hesaba katıldığında Apple’ın yine liderlikte bulunduğunu, ancak aradaki farkın o kadar büyük olmadığını görüyoruz. Aşağıdaki tablo, tüm giyilebilir cihaz satışları göz önünde bulundurularak hazırlanmış, yani yalnızca akıllı saatleri barındırmıyor. Ancak Apple’ın bu sektördeki ürün yelpazesi geniş olmadığı için şirketi yalnızca Apple Watch temsil ediyor.

apple watch 1

iPhone kadar sık gündeme gelmese de 200-250 dolardan başlayan fiyatlardan satışa sunulan Apple Watch’ların Apple’a kazancı oldukça büyük.