apple watch nikeLab

Apple Watch NikeLab Akıllı Saatleri Geliyor

Apple’ın akıllı saatlerinde spor devlerinden biri olan Nike ile yaptığı iş birliği genişletiliyor. Nike markasına özel Apple Watch Nike+ akıllı saatlerinden sonra şimdi de Apple Watch NikeLab akıllı saatleri duyuruldu.

Akıllı saat pazarının yükselen devlerinden biri olan Apple son olarak Apple Watch 2 akıllı saatleriyle adından sıkça söz ettirmeyi başarmıştı. Daha geniş uygulama desteği daha dayanıklı tasarım daha yüksek pil kapasitesi gibi birçok artı özellikle beraber gelen Apple Watch 2 akıllı saatlerinden sonra markanın tasarımsal olarak da değiştirilebilir kordonlarında yaptığı değişiklikler epey beğeni toplamıştı.

Bununla beraber Apple Watch yeni serisinde Nike iş birliğiyle ortaya koyulan özel tasarımlar ve sporculara özel kullanılan uygulamalarda akıllı saatlerin satışının bir hayli artmasını sağlamıştı. Apple ile Nike iş birliği bekleneni verince Apple marka ile bir kez daha ortak çalışma kararı aldı. Bu kez yeni seri akıllı saatler olarak Apple Watch NikeLab akıllı saatlerinin duyurusu gerçekleştirilmiş oldu. Yeni akıllı saatlerin farkları neler? Yeni seri akıllı saatlerde nasıl ayrıcalıklar sunuluyor?

Apple Watch NikeLab Akıllı Saatleri Geliyor

Apple Watch NikeLab akıllı saatlerinin duyurulmasının hemen ardından yeni seri saatlerin nasıl farklar sunacağı ve ne gibi özelliklerle beraber geleceği de ortaya çıkmış oldu. Saatlerin eski seri Nike+ akıllı saatlerinde yer alan tüm özellikleri barındırdığını belirterek başlayalım. Ekstra spor koçu eklentileri, sağlık ve fitness uygulamalarında öne çıkan artılar gibi özellikleriyle dikkat çeken Nike+ akıllı saatlerinin tüm özelliklerini beraberinde getiren Apple Watch NikeLab farklı olarak tasarım değişikliklerine sahip.

apple watch nikeLab akıllı saatleri

Tasarımsal olarak köklü farklılıklara sahip olan akıllı saatin elbette işlevsel olarak da belli başlı değişiklikleri var. Daha geliştirilmiş olan Nike Run uygulamasıyla beraber gelen akıllı saatin Siri komutlarında da Nike uygulamalarına ve Nike markasına ilişkin yeni sorularda eklenmiş durumda. Bir önceki akıllı saat serisinde sınırlı olan Siri komutlarının geliştirilmesiyle beraber bir nevi saatlerin kullanımının da daha kolaylaştırıldığını söylemek gerekiyor.

Apple Watch NikeLab Ne Zaman Çıkış Yapacak?

Tüm bu özellikleriyle beraber Nike ve Apple iş birliğini daha da vurgulayan yeni akıllı saatlerin tanıtımında sonra piyasaya çıkış tarihi de netlik kazandı. Apple tarafından çıkış tarihi için 27 Nisan gösterildi. Hem Apple mağazalarında hem de Nike mağazalarında 27 Nisan tarihinden sonra satışa çıkacak olan yeni akıllı saatlerin ülkemizde ne zaman satışa sunulacağı ise şu an için açıklanmış değil.

Fakat Apple ilk aşamada çıkış yapılan ülkeler içine dahil etmezse ülkemizde Apple Watch NikeLab akıllı saatlerin önümüzdeki ay sonu satıca çıkabileceği belirtiliyor. Apple Watch NikeLab saatlerinin satış fiyatı içinse şu an net bir açıklama yapılmış değil.