Apple Watch Mike Love

Apple Watch, kalp sorununu algılayarak bir hayat daha kurtardı

Kalp ritmi ölçme teknolojisi sayesinde birçok hayat kurtaran Apple Watch, bir kullanıcısının kalp atışlarındaki anormalliği ortaya çıkardı.


Ciddi kalp sorunları tespit etmesi durumunda kullanıcısını bilgilendiren veya yardım çağıran Apple Watch, bu teknolojisi sayesinde bugüne kadar birçok kişinin hayatını kurtarmayı başardı. Akıllı saat, şimdi de bir kullanıcısında kalp hastalığı olduğunu ortaya çıkarmasıyla gündeme geldi.

Şanslı akıllı saat sahibinin adı Mike Love. 24 yaşında olan ve Avustralya’da yaşayan Love, akıllı saatinden aldığı bir bildirimle uykuda olduğu geç saatlerde kalp atışlarının olması gerekenden çok daha hızlı attığını fark etti. Normal bir insan uyuduğu sırada kalp atışları ortalama olarak dakikada 60’a iner. Love’un kalp atışları ise uykuda olduğu saatlerde 130’un üzerine çıkıyordu. Normalde bu yaşlarda birisinin kalp atışları tempolu bir koşu sırasında 130 seviyesine yükselir. Bir sorunun olduğunu düşünen Love, hemen doktorunu ziyaret etti ve kalbinde bir delik olduğu anlaşıldı.

Doğumdan beri kalbindeki delikle yaşayan ve 24 sene sonra, akıllı saati sayesinde bu ciddi durumun farkına varan Love, doktorunun yaptığı incelemelere göre bazı akciğer sorunlarına da sahipti. Love’ın akciğerinin üst kısmı kalbin sol kulakçığına göndermesi gereken kanı, sağ kulakçığa gönderiyordu. Bu da vücuttaki temiz kan dolaşımını büyük ölçüde kısıtlayan bir sorundu.

Şanslı hastanın kalp ameliyatı özel bir robotla gerçekleştirildi ve yalnızca 3 hafta içerisinde tamamen iyileşeceği düşünülüyor. Love, bu olaydan sonra bir daha Apple Watch’u kolundan çıkarmayacağını söyledi.

Kaynak