Apple Watch

Apple Watch Garanti Süresi Açıklaması Geldi

Son raporlara göre açık ara en çok satışı yapılan akıllı saat modeli olan Apple Watch akıllı saatleri için kullanıcıları sevindirecek bir adım geldi. Apple tarafından atılan adıma göre Apple Watch akıllı saatlerinin garanti süresi uzatıldı. İşte detaylar.

Samsung, LG, Huawei gibi dev markalarında bulunduğu akıllı saat pazarında liderlik Apple’ın elinde bulunuyor. Apple Watch akıllı saat serileriyle beraber başarı elde eden markanın genel satışlarda da ilk sırada yer alması markanın bu alanda söz sahibi olan markalardan biri olmasını sağladı. Yayınlandığı andan bu yana sürekli olarak yenilenmeye ve satışları artmaya devam eden akıllı saat serisinin son olarak Apple Watch 2 modeli yayınlandı Fakat bu yeni model yayını yapılmış olmasına rağmen teknoloji devinin yeni seri akıllı saatleri kadar ilk nesil Apple Watch akıllı saatleri de satılmaya devam ediyor.

Satış listelerinde de bu zamana kadar bekleneni almış olan Apple Watch akıllı saat serinin eskidiğini düşünen kullanıcılarda yok değil. Tüm bunlarla beraber Apple Watch ilk nesil akıllı saatlerini kullanmaya devam eden kullanıcılar için Apple’ın yeni bir sürprizi de ortaya çıktı. Veriilen bilgilere göre Apple Watch akıllı saatlerinin ilk versiyonunu kullanan kullanıcılara sunulan 2 yıllık garanti süresi uzatıldı. Garanti süresinin ise toplamda 1 yıl daha uzatıldığı belirtildi.

Apple Watch Garanti Süresinin Uzamasının Nedeni Ne?

Yeni seri akıllı saatlerden farklı olarak ilk serinin garanti süresinin uzamasının da bir nedeni var. Apple’ın garanti süresinin uzamasının nedeni kullanıcılardan bu yönde markaya gönderilen mesajlar. Birçok kullanıcı hem Apple’ın destek sayfalarına hem de ünlü forum sayfalarına Apple Watch akıllı saatlerinde hala sorunlar yaşadıklarını belirtmiş durumda. Sorunların ana nedeninin ise piller olduğu belirtiliyor. Kullanıcıların Apple Watch akıllı saatlerinde pil şişmesi sorunu yaşadıkları belirtiliyor.

Apple Watch

Bu mesajlardan sonra ise Apple’ın garanti süresini 1 yıl süre için daha uzattığı ortaya çıkmış durumda. Pillerin şişmesinden kaynaklı bir sorun olduğunda 3 yıl süreyi doldurmamış olan Apple Watch sahiplerinin pillerinin de garanti ile değiştirilebileceği belirtiliyor. Şimdiden beğeni toplayan kararın ne kadar süre sonra uygulamaya başlayacağı ise netlik kazanmayan detaylar arasında. Muhtemelen Apple Watch 2 serisi içinde benzeri bir garanti süresi uzatma gibi durumlar yaşanabilir. Servis güncellemesinden sonra servis fiyatlarında da herhangi bir güncelleme yapılıp yapılmayacağı ise merak konusu. Bu konuda da şimdilik bir açıklama yapılmış değil.

Apple Watch Pil Sorunu Mu Var?

Söz konusu kararı arından merak konusu olan bir diğer detay ise Apple Watch pillerinde gerçekten şişme sorununun olup olmadığı. Henüz bu konuda bir açıklama gelmiş değil fakat Apple’ın saatlerinde belli bir süre doldurulduğu için doğal olarak pil sorunların baş gösterebileceği belirtiliyor.