d1 1

Apple VCSEL teknolojisine 390 milyon dolar yatırım yaptı

Apple, VCSEL teknolojisinde kullanılan donanımların üreticisi Finisar’a 390 milyon dolar yatırım yaptı. Şirket, bu yatırımlarla teknolojinin geliştirileceğini ve ABD’de yeni iş fırsatlarının yaratılacağını paylaştı.

Apple, iPhone X’in Face ID, Animoji ve Portre Modu gibi özelliklerinin arkasında bulunan VCSEL (vertical-cavity surface-emitting lasers) teknolojisinin üreticisine 390 milyon dolar yatırım yaptı. Finisar isimli şirket tarafından üretilen bu donanım, gelecek iPhone modellerinin daha iyi özelliklere sahip olmasını sağlayacak.

Dikkat çeken yatırımla ilgili olarak basına açıklamalarda bulunan Apple Baş İşletme Görevlisi Jeff Williams,bu teknolojiyi kullanarak son derece karmaşık sistemler geliştirdiklerini ve önümüzdeki birkaç sene boyunca Finisar ile birlikte teknolojiyi geliştirme yönündeki çalışmalarına devam edeceklerini dile getirerek, ne kadar heyecanlı olduğunu belirtti. Williams, Kuzey Teksas bölgesinde anlaşma sayesinde yaklaşık 500 iş imkanının yaratılacağını da belirtti.

https 2F2Fblueprint api production.s3.amazonaws.com2Fuploads2Fcard2Fimage2F6756252F1580eebd 244c 44ed b351 3e0333e8c77c

VCSEL yatırımı üretimi hızlandıracak

iPhone X’in başarısıyla Apple’ın bu donanımlara olan ilgisi artmaya başladı. Bu Aralık ayında şirket, dünya çapında bir ay içerisinde üretilen VCSEL donanımlarının 10 katını satın alacağını duyurmuştu. iPhone X’in üretim sürecinde de Finisar’dan talep edilen donanım miktarı oldukça fazlaydı. Bu talebi karşılamakta zorlanan şirket, aldığı yatırımla üretim hızını da önemli ölçüde artıracaktır.