Apple uçak kazası

Apple cihazının bir uçağın düşmesinden sorumlu olduğu iddia edildi, şirket davalık oldu!

EgyptAir’e ait Flight 804’ün Akdeniz’e düşmesiye yaşanan ve 66 kişinin yaşamını yitirmesiyle sonlanan kazanın bir Apple cihazından kaynaklandığı iddia edildi. Kazada yaşamını kaybeden bir yolcunun ailesi şirkete dava açtı.

Apple’ın kullanıcılar ve diğer şirketler tarafından sık sık dava edildiğini biliyoruz, ancak bu sefer şirket son derece ilginç bir davayla karşı karşıya. EgyptAir’e ait Flight 804 isimli uçuşun iPhone 6S ve iPad mini’den kaynaklı olarak Akdeniz’e düştüğü iddia edildi. 2016 senesinin 19 Mayıs tarihinde gerçekleşen acı olay sırasında uçakta herhangi bir sorun bulunmamıştı, ancak otomatik veri paylaşımının ortaya çıkardığı üzere ön kısımdaki lavabodan ve elektronik cihazlar bölmesinden dumanlar geliyordu.  Bu bölmeye pilotların Apple cihazlarını bıraktığı ve dumanların tespit edilmesinden hemen sonra ön kısımda yangın başladığı öğrenildi.

Yangının kaynağı net olarak bilinmiyor ancak iPhone 6S ve iPad mini’nin bulunduğu yerden yangının çıkmış olmasından şüpheleniliyor. Ancak Telegraph tarafından paylaşılan bir yazıda, Flight International dergisinin güvenlik konusunda uzman editörünün bu olasılığı mümkün bulmadığından belirtiliyor.

Editörün paylaştığı bilgilere göre lavaboda ve zemin altındaki elektronik cihaz bölmesinde duman sensörleri bulunuyordu. Yangının hiçbir uyarı vermeden bu bölmede başlamış olması, editörün söylediğine göre mümkün değil.

Davanın nasıl bir hal alacağını zaman içerisinde göreceğiz.