apple 2 1

Apple, Türkiye’de iPhone fiyatlarını düşürme karar aldı!

Doların yükselişiyle beraber para biriminde değer kaybı yaşayan ülkelerde iPhone satışlarının çok fazla yavaşlamasıyla beraber Apple, bazı ülkelerde fiyatları düşürmek için kollarını sıvadı. İşte Tim Cook’un resmi açıklamaları ve diğer detaylar..

12 yıllık bu serüvende kötü iPhone satışlarından dolayı ilk defa global olarak fiyatlarını 2 sefer geri çeken şirket , yinede kötü tablodan kurtulamayınca yeni adımlar atmaya karar verdi. Bu bakımdan bir röportaj ile samimi ifadeler kullanan Tim Cook, ülkemizdeki ekonomik gelişmelere de atıfta bulunarak önemli açıklamalar yaptı.

Reuters’a konuşan yönetici, aşırı değerli dolar karşısında Türk Lirası’nın %33 değer kaybetmesi nedeni ile 700 milyon dolarlık bir satış kaybı yaşadıklarını ifade ediyor. Kurdaki farklılık nedeni ile yaşanan bu durumları absorbe edebilmek adına gelişmekte olan pazarlarda özel bir fiyatlandırmaya gidileceği belirtilmiş. Bu arada fiyatlardaki indirimin servis ücretlerini kapsamayacağı paylaşıldı.

An itibariyle Apple Store’da iPhone XR başlangıç fiyatı 7399 seviyesinde. Amiral gemisi modellerden iPhone XS 9899, XS Max ise 10.799 liradan başlayan fiyatlar ile tüketicilere sunuluyor. Bunun dışında 4K Apple TV 2499, AirPods 1349, iPad Pro 12.9 6649, Apple Watch Series 4 ise 3099 liradan başlayan fiyatlar ile satışta. Apple ürünlerinin Apple Türkiye Garantili ürün satan birçok teknoloji mağazasında bu fiyatların altında konumlandığını da görüyoruz.