MacBook Klavye 1

Apple: Tüm Macbook’lar İçin Klavye Onarım Programı Sunuyor

Dün, Apple, yeni MacBook Pro modellerini, klavyede hataya meyilli olmaması gereken gelişmiş klavyelerle tanıttı. Grup şimdi, hassas klavyelere sahip tüm MacBook, MacBook Air ve MacBook Pro modellerinin bu gelişmiş klavyeyle ücretsiz olarak onarabileceğini onaylıyor.

Apple’ın “buttefly” mekanizmasıyla ultra ince klavyeleri geçmişte özellikle kusurluydu. Zaten bazı düğmeleri tamamen devre dışı bırakmak için biraz toz veya kırıntı yeterliydi. Ek olarak, onarım kısmen muhafazanın üst yarısının tamamen değiştirilmesini gerektirir, böylece oldukça pahalı olmaktadır.

MacBook Klavye

Apple Store’da Tamir Edildi

Geçen yazdan bu yana, şirket zaten sorunu bir başka kauçuk koruyucu tabaka ile çözmeye çalıştı. Birkaç ay önce, şirket bir adım daha ileri gitti – her MacBook’u Apple’a tamir etmek ve birkaç gün beklemek yerine veya göndermek yerine, Apple Store’da klavyeler tamir edildi.

Dört Yıl Boyunca Ücretsiz

Her ne kadar dün Touch özellikli MacBook Pro öncekilerle tamamen aynı tasarıma dayanıyor olsa da, mekanizmaların materyalindeki bir değişiklik sorunları çözmelidir. Yeni bir destek belgesinde, şirket şimdi tüm hatalı klavyelerinin, yeni malzemeyi kullanarak satın alma tarihinden itibaren dört yıl boyunca ücretsiz olarak tamir edileceğini duyurdu.

Etkilenenler, 2015’in başından bu yana tüm MacBook modelleri, 2016’nın sonundan bu yana mevcut MacBook Air ve MacBook Pro’dur. Bu nedenle, klavyenin piyasaya sürülmesinden dört yıl sonra sorunların çözülmesi gerekir. Bu arada, onarımı zaten yaptıysanız ve ödemesini yaptıysanız, Apple ile iletişime geçip para iadesi alabilirsiniz.