Apple, Steam Link uygulamasının App Store’a eklenmesine izin vermedi!

Valve tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple, Steam Link uygulamasının App Store üzerinden indirilmeye sunulmasına “gelir çatışması” nedeniyle izin vermedi. Şirketin, iOS kullanıcılarının farklı mağazalara erişmesini engellemeye çalıştığı iddia edildi.


Kısa bir süre önce beta sürümüyle Google Play Store üzerinden indirilmeye sunulan Steam Link uygulaması, Valve tarafından yapılan açıklamaya göre App Store‘a eklenmeyecek. Valve, uygulamanın mağazaya eklenmesi adına Apple ile görüştüklerini ancak şirketin “gelir çatışması” nedeniyle yeni uygulamayı kabul etmediğini dile getirdi.

Steam Link

Henüz Apple tarafından sebep olarak gösterilen “gelir çatışmasının” ne olduğu hakkında bir bilgimiz yok, ancak bu konuda bazı tahminler mevcut. Bu tahminlerden en mantıklısı da Steam’in uygulaması üzerinden mağazaya bağlanılabiliyor olması. Apple, App Store’daki tüm uygulamaların alışverişlerden %30 oranında komisyon alıyor ve şirketin, Steam mağazasındaki alışverişleri takip edemeyeceğini düşündüğü tahmin ediliyor.

Valve tarafından paylaşılan açıklamada geliştirici ekibinin uygulama için çok çalıştığı, Apple’ın konuyu yeniden değerlendirmesini umdukları belirtilmiş. Apple ise henüz konuyla ilgili bir açıklamada bulunmadı.

Kaynak