Apple Siri

Apple, Siri’nin geliştirilmesi için yetenekli kişiler arıyor

Siri’nin geliştirilmesi adına uzun bir süredir yeni mühendisler arayan Apple, arama çapını hiç olmadığı kadar arttırdı ve tam 161 farklı pozisyon için kendini yeterli gören adayların başvurularını bekliyor.

Neredeyse tüm Apple cihazlarında bulunan ve kullanıcıların çoğunlukla günlük işlerini yapmasına yardımcı olan Siri, marifetlerine yenilerini ekleyebilmek adına geliştirici ekibine katılacak yeni mühendislere ihtiyaç duyuyor. Uzun süredir dijital asistanı için mühendis arayışında olan Apple, web sitesindeki iş ilanlarına yenilerini ekledi ve aranan mühendis sayısını 161’e yükseltti.

Şirketin yeni mühendisler aramasında asıl amaç Siri’nin basit sorulara yanıt verme konusunda oldukça yetersiz kalması. Birçok marifeti olmasına rağmen günlük konuşma dilindeki soruları anlamak ve sorulara doğru cevap vermekte yetersiz kalan dijital asistan, yeni mühendislerin katkılarıyla bu konuda da gelişme gösterebilecek.

Apple Siri

Siri, kullanıma sunulan ilk dijital asistanlardan birisi olmasına rağmen Google Assistant ve Amazon Alexa gibi rakiplerinin gerisinde kalmaya başladı. Yeni mühendislerin dijital asistana katkı sağlayıp sağlamadığını zaman içerisinde göreceğiz.