apple watch nikeLab

Apple %15.9 ile Sektör Lideri Oldu.

Her geçen gün yaşamımıza iyice saran teknoloji ürünlerinden Akıllı Saatler; Anolog Saatlerin yerlerinden ederken; üreticilerde stratejilerini yaparken Akıllı Saat piyasasını gözetmek durumundalar.

Her geçen gün büyümeye devam eden Akıllı Saat pazarında analog saat üreticilerinin de pazara girmesi ile beraber kızışmakta, dolayısı ile de rekabet git gide artmakta. 2017 çeyrek sonuçlarına göre Akıllı saat pazarının başını Apple çekmekte. Apple ilk çeyrek raporlarına göre geçen yıla oranla 3.8 büyüme kaydederek pazarın yeni patronu oldu. Bunda en büyük etken olarak rakiplerin gerilemesi ve Apple’ın öne çıkması olarak ta düşünülebilir.
Ayrıca Apple Watch2 ile gelen özellikler ile Apple Watch Series 2’nin suya karşı dayanıklı yapısı ve sporculara yönelik uygulamalarının olması, Akıllı Saat kullanıcılarının Apple’ı tercih sebebi olarak gösterilebilir.
Apple Geçen yıl ilk çeyrekte 12.1 olan payını 15.9’a yükselterek pazarda başı alırken; Xioami 20.9 olan payından kayberedek 15.5 seviyesine geriledi.

Rakamları detaylı olarak incelemek isterseniz aşağıda ki tabloya göz atabilirsiniz.

akıllı saat Piyası verileri