Screen Time Uygulama 1

Apple, Screen Time Uygulamalarını Gizlilik İçin Kaldırıyor

Apple, geçen yıl bir iPhone’un kullanımını izlemek için kendi özelliğini tanıttıktan sonra, grup farklı rakip ürünleri App Store’dan çıkardı.

New York Times, Apple’ın rekabeti sebepsiz yere ortadan kaldırmakla suçlandığı tek taraflı bir makale yayınlarken, iPhone üreticisinin gerekçelerine yakından bakmalı. Zamanlama aslında biraz gösterişli – Apple iOS 12 benzer bir özellikle çıktıktan sonra screen time uygulamalarını mağazadan kaldırmaya başladı.

Screen Time

Mobil Cihaz Yönetimi

MacRumors okuyucusuna gönderilen bir e-postada, Apple, yalnızca ekran saatini izlemek için “MDM” protokolünü kullanan uygulamaların kaldırılacağını açıkladı. “Mobil Cihaz Yönetimi” protokolünün bir şirket içindeki tüm cihazları yönetmesi amaçlanmıştır, böylece, örneğin BT departmanı tüm ilgili cihazlara aynı anda yeni bir uygulama yükleyebilir. Bununla birlikte, şirketlere maksimum esneklik sağlamak için MDM, cihazda depolanan tüm bilgileri görmelerini ve cihazı uzaktan kontrol etmelerini sağlar.

Halka Açık Uygulama Protokolü

Buna GPS verileri, e-posta, kameralar, tüm ağ etkinlikleri ve hatta verileri silme yeteneği dahildir. Bu nedenlerden dolayı, halka açık uygulamalar protokolünün kullanılması Apple’ın politikası kapsamında yasaktır. App Store Review Team’in bu programları yayınlamasına izin verilmeyecekti.

Ancak, bu protokol olmadan, bir uygulama gerekli bilgilere erişemediğinden, iOS için otomatik bir screen time uygulaması geliştirmek şu anda mümkün değildir. Bazı geliştiriciler, iOS’ta pil istatistiklerinin günlük ekran görüntüsünü yüklemek gibi bazı kullanıcı çalışmaları gerektiren geçici çözümlerle çalışıyor.