Apple Samsung disinda OLED tedarikcisini bulmak icin acilen ihtiyac duyuyor

Apple, Samsung dışında OLED tedarikçisini bulmak için ‘acilen’ ihtiyaç duyuyor

Apple, yeni iPhone 8 modeli için OLED ekran tedarikçisine ihtiyaç duyuyor. Samsung tek başına stokları dolduramıyor…

Samsung Display, en kısa sürede Galaxy S8 ve Note 8 modelinde kanıtlamış olduğu dünyadaki en iyi OLED ekranlarını üretmekte. Bu bakımdan Apple’ın yaklaşan yeni ve üst düzey iPhone 8 modeli için ekran tedarik etmesi konusunda şirkete ciddi bir güven göstermiş olduğunu biliyoruz. Apple’ın amiral gemisi için OLED teknolojisine geçiş haberi Salı günü ilan edilebilir. Şirkete yakın kaynakların başına yer alan analist Ming-Chi Kuo‘ya  göre, Samsung’un iPhone 8 ekranlarının tek tedarikçisi şuan Samsung olurken, şirket ayrıca güçlü bir duruma gelmiş bulunuyor.

Bir diğer iPhone yaklaşırken, diğer ekran üreticileri Samsung gibi aynı boyut ve tutarlılıkta OLED ekran üretme kapasitesine maalesef sahip değil. İnce çerçeveli iPhone 8‘in ekranı telefonun ciddi anlamda şıklığını arttıracak durumda. Bu bakımdan Apple kaliteye ciddi bir derecede önem göstermeli. LG, markası yeni V30’u ile OLED teknolojisine geri dönmüş bulunuyor.

Apple’ın OLED Ekranları için LG Display’e Milyarca Dolar Ödediği Bildiriliyor

Kuo, Apple’ın birim başına 120 ve 130 dolar ödemiş olduğunu iddia ediyor. Bu da demek oluyor iPhone 7 Plus için her 5.5 inç LCD’nin yaklaşık 45 dolar fiyatından 55 dolar fiyatına yükselerek ciddi bir zam uygulandığını göstermekte. Apple kesinlikle bu maliyeti tüketicilere ve pazara yansıtacak. New York Times kısa süre önce iPhone 8’in 1.000 dolar fiyat etiketiyle satışa çıkacağını ifade etti. Yüz tanıma gibi birçok yetenek sunan yeni iPhone fiyatı cep yakacak gibi duruyor.