Apple Qualcommun Snapdragon islemcilerinin patentli teknolojisini kullandigini iddia ediyor

Apple, Qualcomm’un Snapdragon işlemcilerinin patentli teknolojisini kullandığını iddia ediyor

Apple ve Qualcomm’un yasal savaşı, Qualcomm’un Snapdragon işlemcilerinde yer alan bir patent ihlalinden dolayı henüz daha devam ediyor.

Apple, Qualcomm’un sekiz pil ömrü patentini kendi işlemcilerinde kullandığı gerekçesiyle ortalığı kızıştırıyor. Snapdragon 800 ve Snapdragon 820 öne çıkarıldığında, yeni işlemciden ziyade bir yıl kadar önce Qualcomm‘un amiral gemi yonga setleri olarak öne çıkıyordu.

Patentin açılımı ise, işlemcide olabildiğinde az güç tüketilmesine ve işlemcinin güç kullanımını arttıran kaynakların azaltılmasını sağlayan bir teknolojiyi kapsıyor. Son iddialar ilk defa Reuters tarafından ortaya çıktı.

APPLE VE QUALCOMM’UN DAHA ÇOK YASAL MÜCADELESİ OLACAK

Son iddialar, Qualcomm’un yaz aylarında Apple’ın patentlerini ihlal ettiğine yönelik geç kalan bir dava olarak görülüyor. Apple’ın kendi patentlerinden tam olarak altı tanesini ihlal ettiği ve bu konuda pil ömrü ile alakadar olduğu belirtilirken, sonuç olarak iPhone’ların yasaklanmasına yönelik bir ihlal olduğu öne sürülüyor.

Apple, Qualcomm’un patent isteklerini reddettiği için yeni patent ihlalleri olacağını söylüyor. Ayrıca Qualcomm’un Apple ürünlerinde seçici davranarak birçok teknolojiyi kapsayan patentleri “patent trolü” olarak arakladığı iddia edilmekte.