Apple patent

Apple, patent davasını kaybetti ve 500 milyon dolar ödemesine karar verildi

Apple, VirnetX Holding Corporation ile 2012 yılından beri süregelen patent davasını kaybetti. Mahkeme, şirketin iki farklı özellikle patent ihlali yaptığına karar verdi ve 500 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

Patent davalarıyla birçok şirketin hedefinde bulunan Apple, VirnetX Holding Comporation tarafından 2012 senesinde açılan bir patent davasını kaybetti. FaceTime ve VPN on Demand özelliklerini kapsayan patent davasında, şirketin bu özellikleri kullanarak VirnetX’e ait birkaç patenti ihlal ettiği sonucuna varıldı. Toplamda 502,6 milyon dolar ödeyecek olan Apple, sadece bu iki özellikten ötürü şirkete 439 milyon dolar verecek.

Apple patent

Bir süredir devam eden patent davasının Apple açısından daha kötü bir şekilde sonuçlanması da mümkündü. 2016 senesinin Şubat ayında 625 milyon doların ödenmesine karar vermişti ancak mahkeme, VirnetX’in avukatlarına ait referansları kabul etmeyince konu yeniden masaya yatırıldı. Aynı senenin Eylül ayında ise 302 milyon dolar ödenmesinde karar kılındı ve mahkeme bu cezanın ödenmesi gerektiğini söyleyerek diğer konuların da görüşüleceği yönünde karar aldı. Son miktara, yani 500 milyona Eylül duruşması sonucunda kararlaştırılan 300 milyon ceza bedeli de eklendi.